Orta Ve Dogu Karadenizli Balikçilarin Yüzünü Ilk Ay Istavrit Güldürdü

Denizlerde av yasaginin sona erdigi 1 Eylül'den itibaren avlanmayi sürdüren Orta ve Dogu Karadenizli balikçilarin yüzü bol miktarda avladiklari istavritle güldü.

Persembe Balikçilar Kooperatifi Baskani Ünal Karadeniz, AA muhabirine, av sezonunda bir ayi geride biraktiklarini söyledi.

Sezona istedikleri gibi bir baslangiç yapamadiklarini aktaran Karadeniz, palamut basta olmak üzere birçok balik çesidinde avciligin beklentilerin çok altinda kaldigini ifade etti.

Aradan geçen bir ay içerisinde balikçilarin en çok istavrit avladigini dile getiren Karadeniz, aglarini denize birakan balikçilarin kiyiya tuttuklari bol miktarda istavritle döndüklerini kaydetti.

Karadeniz, su anda tezgahta en ucuz baligin istavrit oldugunu vurgulayarak bu baligin kilogram fiyatinin 10 ile 15 lira arasinda degistigini bildirdi.

Havalarin daha da sogumaya baslamasiyla hamsiden yana umutlu olduklarini söyleyen Karadeniz, hamsinin yavas yavas kendini gösterdigini belirtti.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hamdi Arslan ise sezonun ilk avinda özellikle palamuttan yana büyük hayal kirikligi yasadiklarini söyledi.

Istavritte beklenen avin oldugunu ancak bu balik çesidinin de boylarinda küçülme görüldügünü gözlemlediklerini vurgulayan Arslan, ileriye yönelik bu konuda endiselerinin bulundugunu aktardi.

Arslan, Bati Karadeniz'de sezonun daha iyi basladigini ifade ederek, ayni seyin Orta ve Dogu Karadeniz için geçerli olmadigini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile