Ortaca Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası Sona Erdi

Ortaca Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası Sona Erdi

Türkiye Satranç Federasyonu Muğla Satranç İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Ortaca Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası'nda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası 5 tur üzerinden yapılırken, turnuvaya Yıldızlar, küçükler, Gençler kategorisinde ve 18 yaş grubu ile 6 yaş üzerindeki çok sayıda satranç oyuncuları katıldı.
Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası ödül törenine yapılan ödül törenlerine Kaymakam Mustafa Gürdal, CHP Muğla Millet Vekili Dr Ali Arslan, Belediye Başkan Vekili Cemil Durak, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, SARÇET Başkanı Cengiz İlhan, Esnaf Odaları Başkanı Hüsamettin Karaşahin ve çok sayıda velinin katıldı.
Ödül töreninde konuşan Satranç İlçe Temsilcisi Cengiz Şatır, "Ailelerin çocuklarını küçük yaşlardan itibaren satranç ile buluşturmalarını istiyoruz. Satrancın çocukların gelişimine ciddi katkılar sağladığını, satranca başlamak için en ideal yaşın ise 4-5 yaş arasıdır.
10 yıl öncesine kadar sporcu sayısının 20'yi dahi geçmediği bölgemizde, satrancın bu gün Muğla genelinde 5 bin 400 lisanslı sporcu sayısına ulaştı. Satrancı bütün gençlere tavsiye ediyorum. Gençlerimizin düşünen, planlı, soran ve sorgulayan insanlar olmasını istiyoruz. Satranç oynayan öğrencilerimiz bundan büyük fayda sağlayacak ve bu fayda onların eğitim hayatlarına da ciddi katkılarda bulunacaktır. Ailelerimizin de bu yönde çocuklarını satranç oynamaya teşvik etmelerini istiyoruz. Şu an bölgemizde 100'e yakın satranç antrenörü ve 20 hakemimiz var. Artık ilimizde ve ilçelerimizde düzenlediğimiz turnuvalar dahi, Türkiye Şampiyonası havasında gerçekleşiyor. Satrancın ilimizdeki gelişiminden son derece memnunuz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile