Ortaca'da 'Örnek Eğitim' Konferansı

Ortaca'da 'Örnek Eğitim' Konferansı

Muğla Valiliği tarafından uygulamaya konulan Örnek Eğitim Projesi kapsamında Ortaca'da "Çocuktaki Değişimi Anlama, Sağlıklı Aile ve Toplum İlişkileri" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa; Proje Koordinatörü ve konuşmacı olarak Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman, Muğla Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Özlem Gürbüz, Muğla Gazi Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Metin Gördük Konuşmacı olarak katıldı.
Vali yardımcısı MestanYayman toplantının açılış konuşmada; "Geçtiğimiz yıl uygulamasına başlattığımız örnek eğitim projesi Çocuktaki Değişimi Anlama, Sağlıklı Aile ve Toplum İlişkileri adını verdiğimiz projede, önemli mesafeler alındığını düşünüyorum. Proje sahibi olarak Sayın Valimiz Altıparmak başta olmak üzere ve koordinatör ben bu projenin uygulanmasına katkı ve destek sağlayan tüm öğretmenlerimizi ve emeği geçenleri kutluyorum. Güzel bir sonuca doğru ilerliyor. Proje gönüllülüğün ve inanmışlığın esas olduğunu gösterdi" dedi.
Örnek Eğitim Projesi içinde ' Çocuktaki Değişimi Anlama, Sağlıklı ve Aile ve Toplum İlişkileri" ile ilgili toplantıya; Kaymakamı Mustafa Gürdal, Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak, Milli eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü H.İbrahim Yurtseven, Dalyan Sağlık Ocağı Hekimi Kazım Mutlu yanı sıra birçok kamu kurum ve kuruluşlarından idareci ve personelin katıldığı "Çocuktaki değişimi anlama, Sağlıklı Aile ve Toplum İlişkileri Geliştirme Projesi" ile ilgili olarak bilgiler verildi.
Sabah ve öğleden sonra olarak iki bölüm halinde verilen seminerde Muğla Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Özlem Gürbüz "Çocuktaki Değişim", "Anne-Baba Tutumu" konularında, Muğla Gazi Anadolu Lisesi Psikolojik Danışmanı Metin Gördük ise "Eşler Arası İlişkiler" konuları hakkında bilgiler verdi.
Konferansın son bölümünde; Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman; "Toplum İlişkilerini Geliştirme" konularında bilgi verdi. Uzlaşma kültürüne sahip bir toplumu birden yaratmak mümkün değil.
Eğitim seminerlerinin geçtiğimiz yıl Mart ayında başlatıldığını, amacının ilimizde, ülkemizde yaşanmakta olan bazı olumsuzlukları azaltabilmek olduğunu ifade eden Vali yardımcısı Yayman, "Projemizin adı Çocuktaki Gelişimi Anlama Sağlıklı Aile ve Toplum İlişkilerini Güçlendirme. Bu proje kapsamında geçen yıl ilimizde bulunan tüm öğretmen ve din görevlilerine seminer verdik. Şu anda da ikinci boyutu olan kamu görevlilerine bu semineri veriyoruz. Amacımız ailede mutluluğu yakalamak, mutlu ailelerden mutlu bireyler yetiştirmek ve mutlu bireylerden de mutlu bir toplumun oluşturulmasını sağlamak. Daha merhametli, daha vicdan sahibi, uzlaşı kültürüne sahip bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu kültürde yetişen bir nesilde doğal olarak daha az şiddetin olduğu, daha az huzursuzluğun olduğu, daha az olumsuzlukların olduğu bir topluma doğru değişim yapmak istiyoruz. Kamu görevlilerine yönelik verdiğimiz seminerlerde de, özellikle vatandaşlarımıza karşı nasıl davranmaları gerektiği konusu üzerinde duruyoruz. Bu eğitimler geniş anlamda toplam kaliteyi artırmaya yönelik, dar anlamda ise intihar olaylarını azaltmak, aile içi ve toplumsal şiddeti azaltmak yönünde özetlenebilir" dedi.
Yapılan araştırmalara göre Muğla'daki intihar olaylarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyen Yayman, "İntihar eğiliminde bulunan insanları araştırdığınızda daha çok aile içi şiddetten kaynaklandığını, çocukları anlamamazlıktan kaynaklandığını, ergenlik çağındaki çocukların maalesef aileler tarafından, toplum tarafından ruhsal, fiziki, duygusal değişimleri anlayamadıklarından kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile