Ortaca'da Şehit Mustafa Ayna'nın Adı Ortaokula Verildi

Ortaca'da Şehit Mustafa Ayna'nın Adı Ortaokula Verildi

Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Mustafa Ayna’nın adı Ortaca ilçesinde Aydınlar Ortaokuluna verildi.

Okulun adının Şehit Mustafa Ayna Ortaokulu olarak değiştirilmesi nedeniyle okul bahçesinde program düzenlendi.

Programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran okundu, şehidin ruhuna dualar edildi.

Şehit Mustafa Ayna Ortaokulu öğretmenlerinin hazırladığı “Şehidime Selam Söyle” oratoryosu sahnelendi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, programda yaptığı konuşmada; “Terörle mücadelede şehadet makamına ulaşan şehidimizi rahmetle anıyorum. Vatanımız, milletimiz, ülkemiz, birlik ve beraberliğimiz için canlarını seve seve feda eden gönüllerimizde ölümsüzleşen bu cennet vatanı bizlere emanet eden şanlı tarihimizin sembolleri tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

- “Vatan için bir ölür bin doğarız”

Şehit Mustafa Ayna’nın adının verildiği okulda yüreği bayrak, vatan ve millet sevgisi dolu nice gençlerin yetiştirileceğine inandığını ifade eden Vali Civelek; “Bizler vatan için bir ölür bin doğarız. Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak ilkesi etrafında birleşen Türk Milletinin sarsılmaz iradesi karşısında hiçbir güç ülkemizi bölemeyecektir. Hiçbir güç birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır” dedi.

Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan ise ilçede 9 eğitim kurumunun şehitlerin isimlerini büyük bir onurla taşıdıklarını söyledi.



Konuşmaların ardından Muğla Valisi Esengül Civelek ve protokol üyeleri okulda oluşturulan şehit köşesinin açılışını yaptı, Şehit Mustafa Ayna fotoğraf sergisini gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile