Ortacalı Üreticilere Makine Ekipman Desteği

Ortacalı Üreticilere Makine Ekipman Desteği

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın azırladığı proje kapsamında makine ve ekipman desteği almaya hak kazanan 6 Ortacalı üreticiye makine ve ekipmanları törenle teslim edildi.

Törene Milletvekili Dr. M. Nil Hıdır, Kaymakam Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Beldesi Belediye Başkanı Arif Sarı, İl Tarım Müdürü Ahmet Dallı, İlçe Tarım Müdürü Şaban Sarıkaya, Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan, İl Genel Meclis Üyesi Sebahi Yılmaz ve çiftçiler katıldı.
Ortaca İlçesi'nde dağıtılan Makine ekipmanı dağıtımında ise; 37 adet Pulvaratör, 7 adet El traktörü, 9 adet Diskaro Goble, 4 adet Motorlu tırpan, 2 adet Çayır biçme makinesi, 2 adet Süt sağma makinesi ve 1 adet Arıcılık makine ekipmanı dağıtıldı.
Törende konuşan Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı; "Değerli katılımcılar! Makine ekipman dağıtım törenine hepiniz hoş geldiniz. Bakanlığımızın kırsal tarım stratejisi çerçevesinde tarım ekiplerinin kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, tarım ürünlerinin işlenmesi, değerlendirilmesi ve kullanılması, alt yapı tesislerinin geliştirmesi amacıyla uygulamaya konulan kırsal kalkınma programı çerçevesinde makine ekipmanları destekleme kapsamında üreticilerin yüzde 50 hibe şekliğindeki destekleme programı çerçevesinde çiftçilerimize makene ekipmanı dağıtılacaktır. Üreticilerimizin tarım sektöründe ihtiyaç duyduğu makine ve alt yapısının güçlendirilmesi, gelir ve sosyal standartlarının geliştirilmesi, tarımsal faaliyetleri geliştirmek için yeni teknolojilerin kullanılması, kaliteli ve Pazar sistemlerine uygun üretim yapmalarına sağlamak, tarımda kullanılan iş gücünü azaltmak, maliyetleri düşürmek ve uluslar arası rekabet edebilme gücünü artırmak amacıyla uygulamaya konulan bu program kapsamında ilimizde 2007 yılından beri önemli mesafeler katledilmiştir.
2007 yılında 10 yatırımcıya vermiş olduğumuz bu destekleme miktarı artarak 2008 yılında 174 yatırımcıya 758.648,79 TL.hibe desteği sağlanmıştır. 2009 yılında makine ve ekipmen alımları kapsamında 479 proje karşılığında toplam 2.334.701,00 TL.lik hibe başvurusu olmuş, yüzde 50 hibe karşılığı 1.167.350,50 TL proje sahiplerine destek olarak verilmiştir. 2010 yılı için makine ve ekipman desteklemesi çerçevesinde 2153 proje başvurusu karşılığında 4.864.969.00 TL.lik hibe başvurusu yapılmıştır. Muğla İlimize 2010 yılında 1.450,000,00 TL. ödenek ayrılmış olup, başvuruların değerlendirilmesi sonucu 819 yatırımcının projesine onay verilerek sözleşmeleri imzalanmıştır. Halen satın alma dosya alımları ve makine ekipmanları kontrolleri devam etmektedir. Ortaca'da 143 çiftimiz başvurmuş, bunlardan 62'si kabul edilerek yüzde 50'si hibe olmak üzere 138 bin 500 destekleme yapılmıştır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların sonrasında; yüzde 50 hibe ile makine ekipmanı alan çiftçilere, Milletvekili Dr. M. Nil Hıdır, Kaymakam Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Hasan karaçelik, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ve İl Tarım Müdürü Ahmet Dallı tarafından belgeleriyle birlikte makine ekipmanları teslim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile