Ortahisar'da 10 Yilda 14 Bin 692 Köpege Ve 3 Bin 874 Kediye Müdahale Edildi

Ortahisar'da 10 Yilda 14 Bin 692 Köpege Ve 3 Bin 874 Kediye Müdahale Edildi

Ortahisar Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Lütfi Aydin, 10 yilda 14 bin 692 köpege ve 3 bin 874 kediye müdahale edildigini söyledi.

Ortahisar Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü tarafindan 2014 yilindan itibaren bugüne kadar 6 bin 469 kedi ile 85 köpegin kisirlastirildigini ve toplamda 6 bin 192 kedinin de tedavi edildigini belirten Ortahisar Belediyesi Veteriner Isleri Müdürü Lütfi Aydin, mahallelere 156 adet kedi evi, 189 adet köpek kulübesi, 111 adet yemlik, 45 adet suluk koyuldugunu dile getirdi. Köpeklerle ilgili 8 bin 730 adet, kedilerle ilgili 4 bin 994 sikayet ve talebin çözüme kavusturuldugunu ifade eden Aydin, bunun yani sira 6 bin 219 adet kedi ile 641 köpege kuduz asisi ve parazit tedavisi yapildigini söyledi.

Aydin, köpek ve kediler için uygun alanlara toplamda 4340 kg yem birakildigini belirtti.

Klinikte vatandaslarin sokak kedileriyle ilgili her türlü çagrisina cevap verildigini ifade eden Aydin, “Klinigimiz 2020 yilinin ikinci yarisinda açildi. Klinigimizde iki veteriner hekim, üç tane tekniker, üç tane güvenlik görevlisi bir de banko görevlisi bulunmakta. Klinigimiz sokak kedilerine yönelik özellikle kisirlastirma, rehabilitasyon ve tedavi yapmakta. Kazalarda yaralanan ya da herhangi bir sekilde yaralanan sokak kedileri klinigimize bildirilmekte. Bundan sonra ekiplerimiz hemen olay yerine ulasarak hayvanlari alip klinigimize getiriyor. Ve klinigimizde de hayvanlara gerekli müdahaleleri yapiyor” seklinde konustu.



“Her türlü teshis ve tedavi yapiliyor”

Klinikte görevli veteriner hekim Ahmet Köz ise, amaçlarinin kedi popülasyonunu bitirmek degil, daha saglikli bir irk ortaya çikarmak oldugunu dile getirerek, “Klinigimizde rutin veteriner hizmetleri faaliyetlerini yürütmekteyiz. Arkadaslarimizla birlikte sokak kedilerinin teshis, tedavi ve kisirlastirma islemlerini yapmaktayiz. Su andaki operasyonumuz kisirlastirma. Bizim burada en önemli faaliyetlerimizden biri kisirlastirma. Kisirlastirmayi ne kadar çok yaparsak popülasyonu da o kadar kontrol altina alarak, disardaki hayvan ölümlerini o kadar azaltabiliyoruz. Amacimiz burada hayvan irkini bitirmek degil, aksine daha saglikli bir irk ortaya çikarmak ve sadece popülasyonu kontrol altina almak. Burada her türlü teshis ve tedavi yapiliyor. Tamamen ücretsiz bir sekilde sadece sahipsiz sokak hayvanlarina, sokakta yasayan hayvanlara hizmet vermekteyiz. Bütün bu islemler bittikten sonra, kisirlastirma ya da tedavisi bittikten sonra kediler tekrar ekiplerimiz tarafindan alindiklari sokaga birakiliyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile