Ortak Hedef Için Protokol Imzaladilar

Ortak Hedef Için Protokol Imzaladilar

Erzurum Il Milli Egitim Müdürlügü, Erzurum Il Tarim Ve Orman Müdürlügü ve Erzurum Kadin Kooperatifi arasinda is birligi protokolü imzalandi.

Il Milli Egitim Müdürlügü’nde imzalanan protokol imza törenine, Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, Il Tarim ve Orman Müdürü Osman Akar ve Erzurum Kadin Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Zeynep Polat katildi.

Protokole imzalarin atilmasinin ardindan yapilan ortak açiklamada, su ifadeler yer aldi: “Tarim Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda yapilmis olan “Okullarda Gida Güvenirligine Yönelik Uygulamalari Gelistirmek” ve “Kadinlarin Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi” projesi hedefi dogrultusunda, Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Tarim Müdürlügü ve Erzurum Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi arasinda 6 ay süre ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde okuyan kiz ögrencilere yönelik Kooperatifçiligin Gelistirilmesi ve Güvenilir Gidaya Yönelik Egitim Protokolü yapilmistir.

Bu protokol ile bu okullarda okuyan kizlarimizin güvenilir gida ve kooperatifçilik konularinda bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Protokol çerçevesinde yapilacak egitimlerde; En hassas tüketici grubu olan gelecegin is kadinlari ve anneleri olacak ögrenci kizlarimizin güvenilir gida ve gida israfi konusunda bilgilendirilmeleri, bilinçli gida tüketicisi olmanin sorumluluk ve farkindaliklari, gida satin alirken dikkat edilecek hususlar, gida hijyeni, gida ve beslenme okuryazarliginin öneminin anlasilmasi ve yaygin hale getirilmesi, tüketilen ürünlerin etiketini okuyarak saglikli ve bilinçli beslenmenin saglanmasi;

Kiz ögrencilerimizin özellikle tarimsal üretimde yer almak üzere girisimcilik kabiliyetlerinin artirilmasi ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarinin saglanmasi için kooperatifler çatisi altinda birlesmeleri, baska bir iste çalisma olanagi olmayan kizlarimizin kooperatifler çatisi altinda tarimsal üretimde çalisma, üretme ve pazarlama imkânlarinin artirilmasi, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarinin giderilmesini sadece kendileri için degil toplum içinde ekonomik ve sosyal kazanimlar elde edebilmeleri hususunda kadin kooperatifçiliginin önemi anlatilacaktir. 6 ay sürecek egitimler sonucunda Mesleki Teknik Anadolu liselerinde okuyan kizlarimizin Güvenilir Gida konusunda bilinçlendirilmesiyle ayni zamanda gida israfinin önüne geçilecektir. Kiz ögrencilerimizin ileriki yasamlarinda kooperatif kurma konusunda bilgi ve farkindaliginin arttirilmasiyla kadin kooperatifçiliginin yayginlastirilmasi adina önemli bir adim atilmis olacaktir. Imzalanan protokolün sehrimize, taraflara ve tüm ögrencilerimize hayirli olmasini diliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile