Ortaokul Ögrencilerinin Geliri Barinaktaki Hayvanlara Mama Oldu

Ortaokul Ögrencilerinin Geliri Barinaktaki Hayvanlara Mama Oldu

Istanbul’daki bir kolejin ortaokul ögrencileri tarafindan düzenlenen Hayir Panayirindan elde edilen gelirler Gümüshane Hayvan Barinagindaki sahipsiz sokak köpeklerine mama oldu.

Gümüshane Üniversitesi ve Gümüshane Il Emniyet Müdürlügü isbirligiyle, Gümüshane Belediyesine ait Hayvan Barinagindaki sahipsiz sokak köpeklerine yemleme etkinligi düzenlendi.

Gümüshane Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ve Saglik Bilimleri Fakültesi isbirliginde hazirlanan projeyle Gümüshane Belediyesi’ne ait Hayvan Barinaginda bulunan sokak köpeklerine yemleme yapildi.

Gümüshane Il Emniyet Müdürlügü’nün de destek verdigi projeye Il Emniyet Müdürü Celal Tasci’nin esi Ayse Tasci, Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüshane Sube Müdürü Ilbeyi Aydin da katildi.

Istanbul Bakirköy’de bulunan Oguzkaan Koleji Ortaokulu ögrencileri tarafindan düzenlenen 3 günlük hayir panayirindan elde edilen gelirlerle alinan 16 paket mamayla yapilan yemleme etkinliginin sürekli hale getirilmesi hedefleniyor.

“Barinaktaki hayvanlara uzun yillar hizmet edecegimiz bir proje yapmak istedik”

Gerçeklestirilen etkinligi sürekli hale getirmek istediklerini söyleyen Egitim ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Ahmet Yilmaz Albayrak, “Biz özellikle yüksekokul ögrencilerinin kendilerini gelistirdigi bir sosyal sorumluluk projesinden yola çikarak bunu daha da gelistirmek istedik. Daha sonra biz bu fikri Emniyet Müdürlügümüz ile de paylastik onlar da her türlü destegi bize verdiler. Biz bunu sadece 1 günlük proje olarak degil her ay uygulayabilecegimiz ve yil içine yayacagimiz ve yillarca sürecek sokak hayvanlari ve barinaktaki hayvanlara uzun yillar hizmet edecegimiz bir projeye dönüstürmek istedik. Bugün projemizin ilk adimini yaptik özellikle sponsorluklar ve kendi imkanlarimizla olusturdugumuz yem torbalariyla beraber ögrenci arkadaslarimizla gelerek burada yemlerini verdik” dedi.



“Her hafta 2-3 gün burada yemleme yapmak istiyoruz”

Ortaokul ögrencilerinin hayir panayirinda kazandiklari gelirlerle alinan mamalari barinakta bulunan sahipsiz sokak hayvanlarina verdikleri söyleyen Gümüshane Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yükseokulu Antrenörlük Egitimi Bölüm Baskani Serdar Bayraktaroglu ise “Emniyet Müdürlügümüz ve Rektörlügümüzün destekleriyle güzel bir sosyal projeye basladik. Bu projede hayvan barinagimizla ilgili, haftada iki gün yemleme yapmak istiyoruz. Bugünkü organizasyonumuzda, Istanbul Bakirköy Oguzkaan Koleji Ortaokulu ögrencilerinin 3 günlük hayir panayiri düzenleyip, bu hayir panayirinda kazandiklari bütün ücretleri bize 16 adet mama göndermesiyle beraber ögrencilerimizle burada yemleme yaptik. Buradan Oguz Kagan Koleji Ortaokulu ögrencilerine çok tesekkür ediyoruz. Insallah bu gibi sponsorlarimizla beraber düzenli olarak her hafta 2-3 gün burada yemleme yapmak istiyoruz. Insallah bunun devamini getirebiliriz. Emniyet Müdürümüzün esi Ayse Tasci hanimla birlikte baglanti kurduk bu okulumuzla, bu iletisimle beraber bir baglantimiz oldu. Birkaç okulla daha görüsüyoruz. Üniversitede bir kulüp kurma asamasindayiz. Hatta ikinci dönem bir dersimizi proje olarak nitelendirdik, ögrencilerin hazirladigi projeler neticesinde elde edilen gelirlerle tekrardan mama alip gelip barinakta yemleme yapacagiz” diye konustu.

Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiligi Bölümü 4’üncü sinif ögrencisi Bedirhan Köse de “Öncelikle Saglik Bilimleri Fakültesi ve BESYO ögrencileri adina Gümüshane’de bulunan sokak hayvanlarina destek olmak için mama getirerek bir farkindalik olusturmak istedik. Bütün vatandaslari hayvanlari destek olmaya davet ediyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile