Oruçreis Kentsel Dönüsüm Projesi Uzlasma Görüsmeleri Basladi

Oruçreis Kentsel Dönüsüm Projesi Uzlasma Görüsmeleri Basladi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile birlikte yürüttügü 200 milyon TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüsüm Projesi’nde hak sahipleri ile uzlasma görüsmeleri basladi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in girisimleri ve gayretleri ile büyüksehir belediyesinin, Çevre ve Sehircilik Bakanligi ve Toplu Konut Idaresi (TOKI) ile birlikte yürüttügü Oruçreis Kentsel Dönüsüm Projesi’ne iliskin riskli alan ilani yapilan alanda bulunan hak sahipleri ile mevcut tasinmazlari karsiliginda, modern ihtiyaçlara göre tasarlanmis konutlara göre uzlasma görüsmeleri yogun ilgi ile basladi.

Güvenli, sosyal ve ekonomik degerleri gelistirici, en önemlisi afet riskine önlem alinacak nitelikte bir kentsel dönüsüm uygulamasi olan Oruçreis Kentsel Dönüsüm Projesi uzlasma görüsmeleri, Büyüksehir Belediye Meclis Karari dogrultusunda uygulama esaslarina göre yapiliyor. Tüm hak sahipleri ile esit ve seffaf uzlasma görüsmeleri gerçeklestirilirken, uzlasma görüsmeleri için gelen vatandaslara, belediye personelleri maket üzerinden yeni yasam alanlari ve uzlasma detaylari hakkinda bilgiler veriyor.

Mevcut alandaki yapilarin tamami ruhsatsiz olusu, afet riski altinda bulunuyor olmasi, ayrica bölgede çok ciddi güvenlik problemleri ve imar uygulamalarinin yapilamamasi sonucu sosyal alanlarin olusturulamamasi, dönüsümün temel nedenlerini ve gerekliligini gösteriyor. Bu kapsamda Büyüksehir, tüm hak sahiplerini uzlasma görüsmeleri için Belediye Kentsel Dönüsüm Daire Baskanligi’na bekliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile