Osiad Çanakkale Şehitleri'ni Andı

OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yılı ve Şehitler Günü nedeniyle anma programı düzenledi.

OSİAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki anma gecesine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve davetliler katıldı.

Fethi Yaşar, konuşmasında, 18 Mart olmasaydı 29 Ekim ve 19 Mayıs'ın da olmayacağını belirterek, ''18 Mart olmasaydı Atatürk olmazdı. 'Geldikleri gibi gidecekler' diyemezdi. Bu memleketi tek vücut olarak kurtardık. Bu bayrağı indirmeyeceğiz'' dedi.

OSİAD Başkanı Keskin, etkinlikle Çanakkale şehitlerini anmak, Türk toprağının ne büyük bedeller ödenerek korunduğunu göstermek istediklerini söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin kolay kazanılmadığını kaydeden Keskin, ''Tıpkı Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Destanı'na atıfta bulunarak 'Bu savaşta çehreler başka, lisanlar başka, deriler rengarenkti, ama vahşet denkti' ve bir hilal uğruna çok güneşler batıyordu'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Erdal Çelikel

Yayıncı: Hamdi Ateş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile