Osman Attila Ölümün 35. Yıl Dönümünde Memleketi Afyonkarahisar’da Anıldı

Osman Attila Ölümün 35. Yıl Dönümünde Memleketi Afyonkarahisar’da Anıldı

Mustafa Kemal Atatürk'e yazdığı şiirler ile tanınan Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği ünlü şair Osman Attila, ölümünün 35. yıl dönümünde gerçekleştirilen çeşitlik etkinlikler ile anıldı.

Osman Atilla için ilk anma töreni, Afyonkarahisar Belediyesi Asri Mezarlığı’nda gerçekleştirildi.

Buradaki törenine Osman Attila'nın yeğeni ve Eski Devlet Bakanlarından İsmet Atilla, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte yakınları ve sevenleri katıldı.

Osman Attila mezarı başında dualarla anıldıktan sonra anma töreni Osman Attila Ortaokulu’nda düzenlenen program ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Osman Atilla Ortaokulu Müdürü Ahmet Hidayet Şahintepe yaptı.

Osman Attila yeğeni ve Eski Devlet Bakanlarından İsmet Attila, günler çok çabuk geçtiğini kaydederek, “Merhum amcamızın anma gününde başta okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve programa emek veren öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bizler de sizler gibi öğretmenlerimizin yetiştirmeleri sonucunda bu sıralardan geçtik. Bizlere bugüne yetiştiren öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Okul öğretmenlerinden Fatih Ata merhum şairi şiirleriyle anlattı.

Daha sonra etkinlik okul öğrencilerinin merhum şair Attila’nın şiirlerini okuması ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile