Osman Küncü, Minibüsün Çig Altinda Kaldigi Günü Anlatti

Osman Küncü, Minibüsün Çig Altinda Kaldigi Günü Anlatti

Van-Bahçesaray karayolunda yaklasik 4.5 ay önce çig altinda kalan minibüsün sahibi, yol açilinca yakinlari ile bölgeye geldi.

Van’da 133 gün önce Bahçesaray yönüne ilerleyen Osman Küncü yönetimindeki minibüs ile Temir Sabirli yönetimindeki hafif ticari kamyonette bulunan toplam 10 kisi, 3 bin rakimli Karabet Geçidi inisinde kar ve tipiye yakalandi. Mahsur kalanlar, ekiplerden yardim istedi. Çig riski nedeniyle ulasima kapatilan bölgeye ekipler ulasamayinca, araçlari terk eden 10 kisi, 9 kilometrelik yolu yaya olarak yürüyüp, ilçeye ulasti. Terk edilen 2 araç ise daha sonra çig altinda kaldi. Bölgeye gelen araç sahipleri, minibüs ve hafif ticareti araci küreklerle kurtarmaya çalisti. Temir Sabirli, beraberindekiler ile birlikte karayollari ekiplerinin yardimi ile çig altinda kalan aracini kurtarirken, Osman Küncü ise çig minibüsünü sarampole yuvarlandigi için bir sey yapamadi. Ilerleyen günlerde hava sartlarinin kötülesmesi sonucu yol tamamen trafige kapandi. Yaklasik 4.5 aydir kapali bulunan yol, Persembe aksami ulasima açildi, araç trafigine Cuma günü izin verildi.

Ismail Küncü ve beraberindeki yakinlari yolun açilmasiyla 4.5 aydir çig altina minibüsünün yanina geldi. Içerisinde bulunan bazi malzemeleri çikarirken, minibüsün çikarilmasi için yetkililerden yardim talebinde bulundu.

Araci çig altinda kalan Ismail Küncü, 4.5 ay önce yasananlari anlatti. Bahçesaray denildiginde 4-5 Subat 2020 yilinda meydana gelen ve 42 kisinin hayatini kaybettigi çig faciasinin aklina geldigini ifade eden Küncü, "Olay halen ilk günkü gibi taze. Orada sehit olanlara Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabir diliyorum. 22 Aralik 2023 tarihinde saat 13.20 sularinda Van’dan Bahçesaray’a hareket ettik. Karabet Geçidi’ne geldigimde kar yagisi ve tipi basladi.

Bu alana geldigimizde iki araçtan birinin kara saplandigini gördük ve onu çikarmaya çalistik. Onu çikardigimiz sirada önümüze çig düstü. Çig düsünce burada mahsur kaldik. Bizde araçlarimizi birakip yaya olarak Bahçesaray’a gittik. Bizden sonra gelen çiglar aracimi asagi sürükledi. Yaklasik 4.5 aydir aracim kar altinda bekliyor" dedi.



"Aracimin burada olmasi uykularimi böldü"

Resmi olarak yolun bu gün açildigini ifade eden Küncü, "Kaymakam beyden izin bekliyorum. Izin veremeden aracimi çikaramam. Burada halen çig tehlikesi oldugundan dolayi kaymakam beyin iznini bekliyoruz. Yol açilinca aracimin durumunu merak ettim ve buraya geldim. Acaba yerinde duruyor mu, yoksa daha asagiya kaymis mi. Aracim çig altina kaldiktan sonra zaman zaman geldim. Belki 20 seferden fazla geldim. Aracimin burada olmasi uykularimi böldü, çogu geceleri uyuyamadim . Aracimi buradan kendi imkanlarimla çikaramam. Büyük bir masraf ister. Insallah yetkililer yardimci olur" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile