Osman Mert TDK Baskani Oldu

Osman Mert TDK Baskani Oldu

Uzun yillar Atatürk Üniversitesi’nde akademik ve idari görevlerde bulunan Prof. Dr. Osman Mert, TDK Baskanligina atandi.

1994 yilinda Atatürk Üniversitesi Kâzim Karabekir Egitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Egitimi Bölümünden mezun olan ve uzun yillar ayni üniversite bünyesinde akademik-idari çalismalarini sürdüren Prof. Dr. Osman Mert, Türkiye Dil Kurumu (TDK) Baskanligi görevine getirildi.

1996 yilinda yüksek lisans, 2002 yilinda doktorasini yapan Mert’in Türk Dünyasi’na dair bir çok çalismasi bulunuyor. 2012-2016 yillari arasinda Atatürk Üniversitesi’nde çesitli idari görevlerde bulunan Prof. Dr. Osman Mert, ayni zamanda Türkiye Dil Kurumu’nun Bilim Kurulu Üyeligi’ni de yapiyordu.

Prof. Dr. Osman Mert kimdir?

Mezun oldugu Atatürk Üniversitesi Kâzim Karabekir Egitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Egitimi Bölümü’nde 1994 yilinda “Arastirma Görevlisi” olarak göreve basladi.

1996 yilinda yüksek lisans egitimini, 2002 yilinda da doktora egitimini tamamladi. 2011 tarihinde Türk Dili / Köktürkçe alaninda Doçent; 24.03.2016 tarihinde de Profesör unvanini aldi. 2002-2004 yillari arasinda Kâzim Karabekir Egitim Fakültesi Türkçe Egitimi Bölümü Bölüm Baskan Yardimciligi, 2012-2016 yillari arasinda; Atatürk Üniversitesi Türkçe Ögretim Merkezi (ATATÖMER) Müdürlügü; Orta Dogu ve Orta Asya - Kafkaslar Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürlügü; Türkiyat Arastirmalari Enstitüsü Müdür Yardimcilig, 2020-2023 yillari arasinda da Atatürk Üniversitesi Türkiyat Arastirmalari Enstitüsü Müdürlügü görevini yerine getirdi. 2019’dan bu yana Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu üyeligi, 2019-2022 yillari arasinda Türk Dil Kurumunda; Yazit Bilimi Bilim ve Uygulama Kolunda, Yazim Kilavuzu Komisyonunda, Türkiye Türkçesinin Tarihsel Sözlügü Komisyonunda ve Belleten Komisyonunda çalisti. 2022 yilindan bu yana da Türk Dil Kurumu Yazit Bilimi Bilim ve Uygulama Kolu Baskanligini yürüttü, ayni zamanda Terim Kolu ve Belleten Komisyonu üyesi oldu. Türk Kenesi (Konseyi) (Türk Devletleri Teskilati) Türk Üniversiteler Birligi Yüksek Ögretim Alani Olusturma Yönergesi Hazirlama Komisyonunda görev aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile