Osman Sahin Açiklamasi 'Kirkpinar'in Unutulmaz Agalarindan Hüseyin Sahin'in Yeri Kolay Dolmaz'

Osman Sahin Açiklamasi 'Kirkpinar'in Unutulmaz Agalarindan Hüseyin Sahin'in Yeri Kolay Dolmaz'

662. Tarihi Kirkpinar Güreslerini izlemeye gelen Kirkpinar eski agalarindan Hüseyin Sahin’in kardesi Osman Sahin ve yegeni Süleyman Sahin her sene geldikleri Kirkpinar güreslerini degerlendirdi.

Edirne Sarayiçi meydaninda yapilan Kirkpinar Yagli Güresleri’nde final günü heyecani yasaniyor. Kirkpinar eski agalarindan rahmetli Hüseyin Sahin’in kardesi Osman Sahin, Kirkpinar’in kendileri için çok özel oldugunu ifade ederek, “Kirkpinar unutulmuyor, her sene gelmek istiyoruz ve her sene geliyoruz. Rahmetli Hüseyin Sahin abimizi de unutamiyoruz geliyoruz, gelemezsek bayragimizi gönderiyoruz. Herkes burada resimler çekiliyor, hatirliyor. Kirkpinar bizim için unutulacak bir yer degil. Hüseyin Sahin en güzelini yapti diyorum ama daha iyi yapan, daha çok yapan, daha fazla yardimi olan arkadaslarimiz da oldu. Onlara da tesekkür ediyoruz ama zamaninda Hüseyin Aga en güzelini yapti” ifadelerini kullandi.

Sahin, abisinin her zaman agalik elbisesini giydigini vurgulayarak, “Türk yagli güresine faydasi olan bir kimseydi. Her yeri dolasti, agalik elbisesini hiç sirtindan çikarmadi. Simdi ki agalarimiz çikariyor, güreslerden güreslere giyiyor” dedi.

Sahin ayrica, agabeyinin yasasaydi tekrardan aday olacagini söyledi.



Kirkpinar’in önemine deginen Hüseyin Sahin’in yegeni Süleyman Sahin ise, “Kirkpinar ülkemiz için çok önemli, onun haricinde aile olarak bizim için daha çok önemli çünkü Kirkpinar’a 4 yil arka arkaya agalik yapmis Hüseyin Sahin amcamiz Kirkpinar’in tanitimi için her alanda çok önem verdi. Simdi çok az yapiliyor. Kirkpinar tarihi ile çok önemli oldugu için yurt disinda tanitilmasi gerektigini düsünüyoruz” diye konustu.

Aile olarak Kirkpinar’da her daim bulunduklarini ifade eden Sahin, ileride aileden birinin agalik yapabilecegini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile