Osman Zeki Korkmaz Açiklamasi 'Bireysel Olarak Bir Analiz Yapmak Zorundayiz'

Osman Zeki Korkmaz Açiklamasi 'Bireysel Olarak Bir Analiz Yapmak Zorundayiz'

Istanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Corendon Alanyaspor maglubiyetinin ardindan yaptigi açiklamalarda, maçin ikinci yarisina farkli bir motivasyonla basladiklarini ifade ederek, “Kaçirdiginiz gollerdeki kaçirma sekliniz ve gol yeme sekliniz motivasyonu asagiya çekebilir. Bireysel olarak bir analiz yapmak zorundayiz” dedi.

Istanbulspor, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasinda deplasmanda Alanyaspor’a 6-0 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundan Istanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, sahada dogru davranis sergilense de maçtaki oyunun baska bir sey anlattigini ifade etti.



“Kaçirdiginiz gollerdeki kaçirma sekliniz ve gol yeme sekliniz motivasyonu asagiya çekebilir”

Alanyaspor’un sert bir oyun anlayisiyla maça basladigini belirten Korkmaz, “Böyle bir maçtan sonra neler söylenebilir, bir seyleri analiz yapmak lazim. Ben rakamlara çok inanmam. Inanmamak hakliligimi da bugün gördüm. Ilk yarinin skoru 3-0’di ama ilk yarinin sonundaki gol beklentisi iki takimin da esitti. Bu rakamlar bir sey anlatmiyor. Sahadaki dogru davranislari yerine koymazsaniz rakam ne anlatirsa anlatsin top baska bir sey anlatir. Birkaç haftadir su mesaji veriyorum, bütün gözler üzerimizde. Istanbulspor son sirada olmasina ragmen futboluyla en çok bahsedilen takim. Bunun bir yerde futbolcular için ikinci motivasyon malzemesi olmasi gerekiyordu. Siz bu tavri ortaya koydukça rakipler de size karsi baska motivasyonla maça çikiyor. Alanyaspor bizden hariç biriyle oynasaydi bu motivasyonla maça çikmazdi. Sert bir oyun anlayisiyla maça basladilar. Biz buna cevap veremedik. Pek çok pozisyonda futbolcular dogru pozisyondaydi ama yapmalari gereken davranisi sahaya koyamadilar. Maçi tutmak için pozisyonlar yakaladik. Bunlari degerlendiremedik. Ikinci yarinin basinda baska bir motivasyonla basladik. Kaçirdiginiz gollerdeki kaçirma sekliniz ve gol yeme sekliniz motivasyonu asagiya çekebilir. Bireysel olarak bir analiz yapmak zorundayiz. Kazanmak kaybetmek önemli degil diye hep söylüyoruz. Maçi kaybedebiliriz Alanyaspor bizden çok daha zengin kadroya sahip. Ellerinde çok büyük hamle gücü vardi. Bugüne kadar biriktirdigimiz güzellikleri lig bitene kadar bozmadan devam etmemiz gerekiyor. Bunu da bireysel davranislarla düsük motivasyonla kimsenin bozmasina izin vermeyiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile