Osmancık Belediyesi’nin Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor

Osmancık Belediyesi’nin Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor

Çorum’un Osmancık Belediyesi ilçe merkezindeki yol yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

2012 asfalt sezonunda 30 kilometre yolu asfalta kavuşturan Osmancık Belediyesi, Koyunbaba mahallesinde yol ve çevre düzenleme çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Fen İşleri Müdürü Ahmet Sami Dibek ve Peyzaj Mimarı Hakan Çıplak ile birlikte Koyunbaba mahallesi Özpetek blokları arkasında gerçekleştirilen yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Koyunbaba mahallesi sakinleri tarafından yol çalışmaları sırasında, yol ortasına geldiğinden dolayı kesileceği iddia edilerek gündeme gelen asırlık çitlembik ve sakız ağaçları için duyarlılığını dile getiren Başkan Yazıcı, “Yol çalışmaları sırasında bu ağaçların kesileceği hakkında bilgi sahibi değildim, bu tür ağaçlar kolay yetişmiyor. Bu asırlık ağaçları kurtarabilmek için gerekli formülü bulmaya çalışacağız. Ölçümlerde tam yol ortasına gelen bu ağaçları kesmeden yol çalışmalarımızı nasıl sürdürebiliriz onun için gerekli çalışmaları yapmaları konusunda ilgili birimlerdeki arkadaşlarımıza ağaç konusundaki duyarlılığımızı ilettik. Onlarda gerekli çalışmalarını bu yönde yapacaklardır” diyerek kesilmesi söz konusu olan ağaçlarla ilgili hassasiyetini dile getirdi.

Asfalt ve yol yatırımlarına önem verdiklerinin altını çizen Başkan Yazıcı, “Yol yatırımlarımız ile kaliteli ulaşım hizmetini vatandaşlarımızın kullanıma sunuyoruz. Öte yandan toz ve çamur gibi sorunlara köklü çözümler buluyoruz. Yol yatırımlarımız kapsamında şu anda Koyunbaba Mahallemizde 5 kilometrelik yolumuzda düzenleme çalışmalarımıza başladık. Bordür taşlarımızı da döşeyerek çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile