Osmancık Devlet Hastanesine Sel Önlemi

Osmancık Devlet Hastanesine Sel Önlemi

Çorum’un Osmancık İlçesinde etkili olan yağışlarda su baskınlarına uğrayan Devlet Hastanesi çevresinde belediye tarafından yeni önlemler alındı.


Sen baskınlarının önüne geçmek amacıyla hastane çevresine kanallar açan Osmancık Belediyesi, sel sularının tahliyesi içinde bu kanalları şehrin içinden geçen menfeze bağladı.

Belediye Başkanı Hamza Karataş, kuşaklama projesi yapılıncaya kadar geçici tedbir amaçlı sel baskınlarına yönelik bir takım çalışmalar yaptıklarını belirterek, Devlet Hastanesi çevresinde de yeni önlemler alındığını söyledi.

Hastane çevresinde oluşan yağmur sularının hastane bahçesine girmeden bir kanalla tahliye edileceğini kaydeden Karataş; “Devlet Hastanesinin arka tarafında bulunan büyük arazide oluşan yağmur suları bahçe duvarının üzerinden hastanenin bahçesine geçiyor. Bu nedenle hastanenin bodrum katını su basıyor. Hastanenin bodrum katında jeneratör ve trafolar gibi sudan korunması gereken önemli elektrik cihazları bulunuyor. Bu nedenle hastaneyi su basması büyük riskler oluşturuyor. Daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılana kadar geçici olarak bazı önlemler aldık. Hastanenin arkasında bir set oluşturduk. Sette biriken yağmur suyu menfeze tahliye edilecek.” dedi.

Başkan Karataş, sel baskınlarında D-100 karayolunun kapandığı noktada iki yeni menfez daha açıldığını belirterek, Doğudere üzerinde de belirli noktalarda setler oluşturulduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile