Osmancık'ta Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı

Çorum'un Osmancık ilçesinde, doğalgaz getirme projesi çalışmaları kapsamında ikinci kez bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas ve Cahit Bağcı, İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Çorum Gaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda bir açılış konuşması yapan Çorum Gaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, Osmancık'ta doğalgaza geçilmesi akaryakıt harcamasında büyük bir tasarruf yapabileceğini söyledi. Doğalgazın çevreye olan katkılarının yanı sıra ekonomik avantajlarına da değinen Kahraman, doğalgaz kullanıcılarının konutlarında kömür kullananlara göre yılda en az bin TL tasarruf yaptığını söyledi.
Evlerde kullanılan mutfak tüpü üzerinden doğalgaz kullanan ailelerin tasarruf miktarını hesaplayan Kahraman, şöyle konuştu: "Ayda ortalama bir aile 2 mutfak tüpü harcıyor. Yani bir aile sadece mutfak tüpüne bin 200 TL ödüyor. Kömür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan bedava bile alınsa doğalgaz kullanan aileler daha fazla tasarruf yapıyor. Çorum'da doğalgaz kullanan bir ailenin yıllık faturası mutfak, banyo ve ısınma dahil 800 TL ile 1000 TL arasında değişiyor. İthal kömür kullanan kişilerin
tasarrufu ise 2 bin TL'yi buluyor. Dolayısı ile doğalgaz insanların hayatında büyük bir değişikliğe vesile oluyor."
AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas ise, Osmancık'ta başlatılan 3 bin ön abone çalışmasının bir an önce tamamlanmasını istedi. Alaca ve Osmancık'ı doğalgaza kavuşturmak için hazırlanan projenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan onaylandığını açıklayan Kafkas, şunları söyledi: "Çorum doğalgaz konusunda çok şanslı bir il. Çorum'un yanı sıra başka illere bile hizmet veren Çorum Gaz şirketimiz var. Bir yere 30 milyon TL'lik bir yatırımı göze almak kolay değil. Çorum Gaz yetkilileri ile burada 15
Şubat'ta bir toplantı düzenledik ve 3 bin abone sözü verdik. Henüz bin aboneye ulaşabilmişiz. Şimdi Osmancık bize bu 3 bin aboneyi tamamlama sözünü versin."
Konuşmasına Türkiye'nin doğalgaz dağıtım politikası ile devam eden Kafkas, yatırım planı çerçevesinde Osmancık'a 50 yılda daha doğalgaz gelme şansının olmadığını açıkladı.
Öncelikli olarak nüfusu 50 binin üzerinde olan yerleşim bölgelerine doğalgaz verildiğine dikkat çeken Kafkas, hala doğalgazdan yararlanamayan birçok ilin olduğuna işaret ederek Osmancık halkının yakaladığı bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Osmancık'ın doğalgaza kavuşması için büyük bir adım atıldığını aktaran Kafkas; sözlerine şöyle devam etti: "Bütün ilçelerimizin doğalgaz taleplerini aldık. Fakat ilçelerimiz arasında en ısrarlısı Osmancık ilçemizdi. Nüfusu küçük olan yerleşim yerlerine milyonlarca TL yatırım yaparak riski göze almak hiçbir firma için mantıklı bir girişim değil. Buna hiç kimse sıcak bakmıyor. Osmancıklının yoğun talepleri karşısında burada bir kampanya başlattık. Kampanya kapsamında bin kişi doğalgaz almak istiyorum diye
parasını bankaya yatırdı. Şimdi bizim arzumuz üç bin kişiye tamamlamak. Çünkü hiçbir firmadan bin kişi için bu yatırımı istemek mümkün değil. Hiçbir firma zarar edeceği bir işin içine girmez. Burada bir olmazı, bir imkansızı gerçekleştirme noktasına geldik. Ankara'da bu yatırımın sözünü aldık. Osmancık bizi ortada bırakmamalı, üç bin abonenin tamamlanması için herkes söz vermeli."
Toplantı protokol üyeleri ve Çorum Gaz A.Ş. şirketi yetkililerinin vatandaşlardan gelen soruları cevaplamasının ardından sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile