Osmancık'ta Kitap Okuma Etkinliği

Osmancık ilçesinde bazı sivil toplum örgütleri tarafından kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla okuma etkinliğŸi gerçekleşŸtirildi.

Türkiye Dil ve Edebiyat DerneğŸi, Osmancık Karadenizliler DerneğŸi ile Televizyon ve Sinema Seyircisi Hakları DerneğŸi tarafından yapılan çağŸrıyı dikkate alan vatandaşŸlar tarihi Koyunbaba Köprüsü'nde buluşŸarak Kızılırmak Sahil Park'ta kitap okudu.
Türkiye Dil ve Edebiyat DerneğŸi Osmancık şžube BaşŸkanı Kazım Sekili ilçede kitap okuma zevkini ve alışŸkanlığŸını kazandırmak amacı ile okumaya, düşŸünmeye, sormaya, sorgulamaya açık olan herkese farklı mekanlarda kitap okuma çağŸrısında bulunduklarını söyledi.
Koyunbaba Köprüsü ve Kızılırmak Sahil Park'ta yapılan ilk okuma etkinliğŸine 150'nin üzerinde kitap severin katıldığŸını ifade eden Sekili, "Okuma faaliyeti boşŸ zamanlarımızda okunan ya da hobi gibi değŸerlendirilen bir olgu değŸildir. SürekliliğŸi olan ve zamanla önemli bir ihtiyacımız olması gereken bir eylemdir. Nasıl ki acıktığŸımız zaman yemek yeme ihtiyacı hissediyorsak, susadığŸımız zaman su içme ihtiyacı hissediyorsak, beynimizin açlığŸını gidermek için de kitap okuma ihtiyacı hissetmeliyiz" dedi.

Sekili, etkinlik kapsamında kitap bağŸışŸ kampanyaları da düzenleyeceklerini belirterek, etkinliğŸin etkisini artırmak amacıyla bazı yazarları okurlarla buluşŸturacaklarını sözlerine ekledi.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile