Osmancik'ta Üreticilere 18 Ton Çeltik Tohumu Dagitildi

Osmancik'ta Üreticilere 18 Ton Çeltik Tohumu Dagitildi

Çorum’un Osmancik ilçesinde, çeltik üretimini arttirmak amaciyla üreticilere 18 ton çeltik tohumu dagitildi.

Tarim Il Müdürlügü tarafindan “Çeltik Üretiminin Yayginlastirilmasi ve Gelistirilmesi” projesi kapsaminda yüzde 50’si bakanlik destekli maliyeti 890 bin lira olan 18 ton çeltik tohumu üreticilere teslim edildi.

Osmancik Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nde gerçeklestirilen Çeltik tohumu dagitim törenine Vali Yardimcisi Muhammet Gürbüz, Osmancik Kaymakami Ayhan Akpay, Çorum Il Tarim ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, Il Müdür Yardimcisi Bayram Ridvan Dikici ile Osmancik Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü personeli ve üreticiler katildi.

Proje teslim töreninde konusan Il Tarim ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, “Çorum’da toplamda 551 bin 284 ha tarim arazisi bulunmakta, 410 bin 341 ha alaninda tahil üretimi yapilmaktadir. Osmancik ilçemizde ise 234 bin 657 ha tarim alaninin 14 bin 223 ha tahil üretimi yapilmaktadir. 2023 yilinda 6 bin hektar alanda çeltik üretimi yapilarak 52 bin ton üretim gerçeklestirilmistir. Bu miktarin 33 bin tonu Osmancik ve Kargi ilçelerimizden karsilanmaktadir" dedi.

Çeltik ekimi, dünyanin dört bir yanindaki milyonlarca hane için önemli bir faaliyet ve gelir kaynagi oldugunu hatirlatan Il Müdürü Göktekin, "Çeltik günlük yasamda belki de göz ardi ettigimiz ancak hayatimizi derinden etkileyen bir tarim ürünüdür. Bir avuç çeltik, binlerce sofrayi donatirken; çiftçimize gelir kaynagi, sofralarimiza bereket, ekonomimize ise büyük katki saglamaktadir. Artan dünya nüfusu, yükselen refah seviyesi ve buna bagli olarak aliskanliklarin degismesiyle ülkemizde oldugu gibi ilimizde de çeltik üretimi artma egilimi göstermektedir. Kar, yagmur, çamur, firtina, kuraklik demeden alin terini topraga akitarak ekmegini kazanan degerli çiftçilerimiz, adeta topragi berekete dönüstürmekte, nasirli elleri ile tarlanin her bir kösesindeki sabri ve emegi ile gelecegimizi yesertmektedir.

Asik Veysel gibi “Benim sadik yârim kara topraktir” diyen, topraga sevdali, topraga gönülden bagli bir millet olarak gönül bagimizi siz degerli çiftçilerimiz sayesinde hiç koparmayacak, güçlü bir tarim için omuz omuza çalismaya devam edecegiz. Ilimizde çeltik üretimini arttirmak amaciyla maliyeti toplamda 890 bin TL olan ve yüzde 50’si Bakanligimizin katkilari ile hazirlanan “Çeltik Üretiminin Yayginlastirilmasi ve Gelistirilmesi” projemizi gerçeklestirmis bulunmaktayiz. Proje kapsaminda 18 ton çeltik tohumunu siz degerli çiftçilerimizin kullanimina sunarak üretim alanlarimizi arttirmayi planlamaktayiz. Böylece dünya nüfusunun üçte ikisinin tükettigi pirinç üretimimiz artacak, üretim arttikça sofralarimizdaki bereket artacak, çiftçimiz güçlenecek ve dünya pirinç pazarindaki etkinligimiz artacaktir" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile