Necla Hanım Konağı'nda gerçekleştirilen buluşmada, ilçenin doğal, kültürel ve tarihi yapısının bozulmaması için nelerin yapılması hakkında görüş alışverişi yapıldı.
İlçedeki mimarlar, mühendisler, şehir planlamacıları, inşaat malzemesi ticareti yapan işadamları, müteahhitleri ile Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclisi üyelerinin bulunduğu toplantıda Şahin, Osmaneli'nin gelecek dönem projeleri hakkında bilgi verdi.
Osmaneli'nin geleceği için her kurumun, her kişinin görüşlerinin önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "İlçemizde belirli aralıklarla, meslek grupları ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geleceğiz. Osmaneli milliyetçiliği için tüm siyasi partilerin yaklaşımlarını ve desteklerini önemsiyoruz ve kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
- Yağmurlar çiftçinin yüzünü güldürdü
Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, kurak bir dönemin ardından yağan yağmurun çiftçinin yüzünü güldürdüğü söyledi.
Ünver, düzenlediği basın toplantısında, Osmaneli köylerinde bulunan sulama göletlerinin kuruma noktasına geldiğine dikkati çekerek, toprakların yağmurla adeta can bulduğunu kaydetti.
Bahar yağmuru, tarlarda yetişen buğday, arpa, kavun, karpuz gibi ürünlerin yanı sıra elma, armut, kiraz, vişne, erik, ayva, şeftali ve zeytin gibi meyve ağaçlarına da çok fayda sağladığı ifade eden Ünver, şöyle konuştu:
"Nisan ayının son günlerinde gelen yağmur Osmanelili çiftçilerimizin imdadına yetişti. Bu günlerde toprağa düşen yağmur bizim için altın değerinde. Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan buğday, arpa gibi hububat ürünlerimize çok fayda sağladı. Öte yandan meyve ağaçlarımıza da çok iyi geldi. Meteorolojiden aldığımız sevindirici haberle bahar yağmurlarının bölgemizde bir süre daha etkili olacağını öğrendik, bahar yağmurlarının biraz daha yağması ve kuraklık tehlikesinin tamamen ortadan kalkmasıdır."
Ünver, çiftçilere bu yıl az su isteyen ürünlerin yetiştirilmesi tavsiyesinde bulundu.
Osmaneli'den Kısa Kısa
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, esnaf ve çeşitli meslek grubu temsilcileri ile bir araya geldi.



















