Osmaneli'nde Aricilara Yüzde 50 Hibe Destekli 134 Ari Kovani Dagitildi

Osmaneli'nde Aricilara Yüzde 50 Hibe Destekli 134 Ari Kovani Dagitildi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, “Modern ve Teknik Aricilik Yolunda Bilecik Projesi" çerçevesinde 16 üreticiye 134 adet ari kovani yüzde 50 hibe destekli olarak dagitildi

Ari kovani dagitim programi Bilecik Valiligi himayelerinde Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Bilecik Ari Yetistiricileri Birligi tarafindan organize edildi. Ari kovanlarinin üreticilere dagitimi Osmaneli Belediyesi hal binasinda yapildi. Dagitima Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Serkan Diker ve ari üreticileri katildi.

Üreticilere hayirli ve bereketli olmasi temennisinde bulunan Kaymakam Yüksel Ünal, "Proje ile ilçemizde aricilik faaliyetlerinin gelismesine katki da bulunarak, ilimizde ve ilçemizde balinin ülke çapinda bir marka haline gelmesi için çalismalari araliksiz sürdürecegiz. Dagitilan yeni kovanlar ile ari ürünlerinde çesitliligin ve üretimin artmasini hem de üreticilerimizin gelir düzeyini yükseltmeyi amaçliyoruz. Bugün dagitimini yaptigimiz ari kovanlarimiz ari üreticilerimize hayirli olsun” diyerek kovanlari üreticilere teslim etti.

Proje kapsaminda Bilecik il genelinde bin adet ari kovaninin dagitiminin yapildigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile