Osmaneli'nde Etlik Piliç Isletmeleri Bakicilarina Egitim

Osmaneli'nde Etlik Piliç Isletmeleri Bakicilarina Egitim

Osmaneli’nde, etlik piliç kümeslerinde görev alan bakicilara saglikli ve kaliteli ürün elde edilmesi amaciyla “Tavuk Yetistiriciligi ve Hayvan Refahi” konularinda egitim düzenlendi.

Osmaneli Halk Egitim Merkezi toplanti salonunda gerçeklestirilen egitimlerde Bilecik il ve Osmaneli Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünde görevli veteriner hekimler ve kanatli entegrasyonu teknik personeli tarafindan, hayvan refahi, kanatli isletmelerinde alinmasi gereken biyogüvenlik önlemleri ve denetimler ile ilgili sunum gerçeklestirdi. Sonrasinda ise katilimcilara veterinerler tarafindan “Tavuk Yetistiriciligi Egitimi” konusunda bilgiler verildi.

Egitimi yönelik degerlendirmelerde bulunan Bilecik Il Tarim ve Orman Müdür yardimcisi Erkal Gedikli “Osmaneli ilçesi 39 broiler isletmesi, 97 kümes ve 4 bin 225 bin kapasitesi ile ilimiz broiler varliginin yüzde 74’ünü olusturmaktadir. Bu durumun hakli bir gurur kaynagi olmasinin yaninda bizlere de oldukça sorumluluk getirdiginin bilincindeyiz. Il ve ilçe müdürlüklerimizle her zaman sahada yer aliyor, gerek üreticilerimizle gerekse entegre firmalarla kisaca sektörün tüm paydaslariyla uyumlu içerisinde, üretime katki saglamaya çalisiyoruz. Çiftlikten sofraya güvenilir gida için çalismalarimiz her daim devam edecektir” dedi.

Katilimcilara sertifikalarin verilmesiyle egitim sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile