Osmaneli'nde Muhtarlar Günü Kutlandi

Osmaneli'nde Muhtarlar Günü Kutlandi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisi ile bir kutlama programi düzenlendi.

Ilk olarak Osmaneli Hükümet Konagi önünde gerçeklestirilen program Muhtarlar Dernegi Baskani ayni zamanda Aglan Köyü Muhtari Kasim Balci, Düzmese Köy Muhtari Sevki Uysal ve Medetli Köy Muhtari Gürhan Karaca, Atatürk anitina çelenk sundu. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin ardindan Baskan Balci günün anlam ve önemini belirten konusma yapti. Tören alanindaki kutlamanin ardindan muhtarlar Osmaneli Kaymakam Yüksel Ünal’i makaminda ziyaret ettiler. Kaymakam Ünal, muhtarlari kabulünde, "Sizler demokrasinin temel taslarisiniz. Devlet ile millet arasinda çok önemli bir köprüsünüz. Köy kanunlari yeniden düzenlenmeli, mahalle ve köy muhtarlarinin ayrimi son bulmali, köy muhtarliklarindan bütçe defterleri kaldirilmali, muhtarlara yardimci biri olmali, gece bekçileri muhtarlara baglanmali, kabahatler kanunlarindan ceza kesme yetkisi muhtarlara da verilmeli, muhtarlarin görüsleri yan degil esas olmali, muhtarlarin sorumluluk alanlarinda yapilan her sey muhtarlarin görüsü esas alinarak ona göre kararlar verilmeli. Bu duygu ve düsencilerim ile tüm muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Günü kutluyorum" dedi.



"Sizlerin taleplerini elimizden geldigince karsilamaya çalisiyoruz"

Muhtarlar daha sonra Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin’i makaminda ziyaret ettiler. Baskan Sahin, muhtarlarin gününü kutlayarak, "Aslinda belediye olarak sizlerle her gün birlikteyiz. Sizlerin taleplerini elimizden geldigince karsilamaya çalisiyoruz. Çünkü sizlerde vatandaslarimiza hizmet etmek, onlarin sorunlarina çözüm üretmek amaciyla seçilmis görevlilersiniz. Sizlere de hayirli hizmetler diliyorum" dedi.

Muhtarlar Ilçe Jandarma Komutanligi ve Ilçe Emniyet Müdürlügü ziyaretlerinde de bulundular. Kutlama programi Osmaneli Içmeler tesislerinde muhtarlara verilen yemek ile sona erdi.Düzenlenen programa Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin, Emniyet Müdürü Dr. Ali Özgan, Jandarma Komutani Üstegmen Öcal Ersoy, siyasi parti ilçe baskanlari, il genel meclis üyeleri, kurum müdürleri, mahalle ve köy muhtarlari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile