Osmaneli'nde 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'

Osmaneli ilçesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen '4006 Bilim Fuarı' açıldı.

Kaymakam Edip Çakıcı, Hisarcık Beşevler Ortaokulu'ndaki açılışta, bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, farklı gelişimsel ve bilimsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması adına önemli olduğunu kaydetti.

Okul Müdürü Ali Devrim Aygül de bilim fuarlarının, öğrencilerin vizyonunu genişleten, ileriye farklı bir gözle bakmalarını sağlayan, bakış açılarını zenginleştiren, geliştiren bir çalışma olduğunu vurgulayarak fen ve sosyal bilimler alanlarında meraklarını, ilgilerini ve hayallerini sergileme fırsatı vermenin aynı zamanda düşünce ve duygu dünyalarını dışarı yansıtma, proje ve etkinlik olarak toplumla paylaşma, bir hayal dünyası oluşturduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba ve beraberindekiler, öğrencilerin hazırladığı projeleri inceleyerek, bilgi aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile