Osmangazi Belediyesi 65 Otistik Çocuğa At Biniş Sertifikası Verdi

BURSA - Osmangazi Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde otistik çocuklara yönelik gerçekleştirilen at binme eğitimi kursuna katılan 65 çocuğa sertifika verildi.

Osmangazi Belediyesi tarafından Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesindeki açık ve kapalı manejlerde başlatılan at binme eğitimlerin ikinci dönemi sona erdi. Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner'in katılımıyla düzenlenen sertifika töreninde 65 otistik çocuk sertifikalarını alırken, çocuklar kapalı manejde at binerek sertifikalarını kutladı.

Osmangazi Belediyesi himayesinde açılan kurslara 73 yetişkinin ve 22 özel eğitim kurumundan da toplam 220 çocuğun sertifika aldığını kaydeden Döner, 47 okuldan 500 öğrencinin de Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde ata binme imkanı bulduğunu söyledi.

Döner, önümüzdeki temmuz ve ağustos aylarında da at biniş kurslarının devam edeceğini bildirdi.

At biniş eğitimlerinin otistik çocuklar için önemine dikkati çeken Döner, "Onlara hizmet etmekten mutluyuz. Çalışmalarımızı geliştirerek devam ettireceğiz" dedi.

Çocuklarını ata binmesi için Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ne getiren vatandaşlar da hizmetten oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. Çocuklarının ata binerek her anlamda gelişme sağladığını belirten aileler, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Sertifika töreninin ardından otistik çocuklar kapalı manejde ata bindi. Daha sonra Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nin bahçesinde piknik yaparak keyifli bir gün yaşadılar.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile