Osmangazi Belediye Baskanligi yarisinda seçimi kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayi Erkan Aydin, mazbatasini almasinin ardindan Osmangazi Belediye Baskanligi görevini de teslim aldi. Osmangazi Belediyesi’nin ana hizmet binasinda gerçeklestirilen devir teslim törenine coskulu bir kalabalik esliginde gelen Baskan Aydin’i belediye binasi girisinde önceki dönem Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar karsiladi. Tezahüratlar esliginde belediye binasina giren Baskan Aydin, makam odasinda yapilan tören ile eski belediye baskani Mustafa Dündar’dan görevi devraldi.
Devir teslim töreninde konusan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, “Mustafa baskanimizi Bati Trakya Türkleri Dayanisma Dernegi döneminden beri taniriz ve hep sevdigimiz biridir. Her zaman abi kardes gibi olduk kendisiyle. Milletin derdiyle ilgili olan her konuda istisarelerde bulunduk. Bu islerdeki amaç geride bir iz birakmaktir. Belediye baskanligi tabi ki yogun olacak. Baskanimin degerli tecrübelerinden yararlanacagiz. Burada amaç bir tanedir. Güzel eserler yapti baskanim Allah bizlere de geride güzel isler eserler birakmayi nasip etsin. Bizler de yaklasik 25 yildir bu islerin içerisindeyiz. Ben siyasi hayatimda hep kaybederken kazandim. Bir dönem kaybettim diger dönem kazandim. Insallah bütün ekibimizle birlikte, güzel hizmetler yapariz. Osmangazi, Bursa’nin kalbi, Bursa da Türkiye’nin göz bebegi. Bizler de canla basla çalisacagiz. Osmangazi ve Bursa’da yasayan insanlari güldürmek için çalisacagiz. Nazik ev sahipliginiz için de ayrica tesekkür ediyorum” dedi.
Baskanlik makaminda konusan önceki dönem Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, “2 aydir bir seçim süreci geçirdik. Yogun ve güzel bir süreç yasadik. Erkan Baskanimla 3. defa karsi karsiya geldik ve bu süreçte karsilikli saygi çerçevesinde karsilastik. Sonuçta sandiga gidiyorsunuz ve son sözü vatandas söylüyor. Sandiktan çiktiktan sonra tekrar görevdeyiz diye sürekli söyledikçe kamuoyu hep garanti olarak bakti bize ama sandigin dedigi budur vatandas ne diyorsa basimizin üzerindedir. Erkan Baskanimiza yeni görevi hayirli olsun diyoruz” dedi.
Belediye baskanliginin çok zor bir görev olduguna dikkat çeken Dündar, “Belediye Baskanligi vekillik gibi degildir. Baskanlikta halkla bütünlesiyor ve ailenin içerisine giriyorsun. Osmangazi büyük bir aile. Osmangazi’de böyle bir göreve seçilmek çok önemlidir. Bursa, bir tarih ve kültür sehridir. Dolayisiyla burada hizmet üretirken dogru isi yapiyorsan önünüz açilir. Bursa, vakif sehridir derim her zaman. Bu sorumluluk çerçevesinde sürdürdük her zaman hizmetlerimizi. Bu özellikler dogrultusunda, bizler büyük isler yaptik. Osmangazi büyük bir aile, biz yeni baskanimizin arkasindayiz, her zaman beraberiz” ifadelerini kullandi.
Konusmalarin ardindan eski belediye baskani Mustafa Dündar, belediye mührünü Baskan Aydin’a sundu. Mührü alan Baskan Aydin, Osmangazi Belediye Baskanligi görevine baslamis oldu.
Osmangazi Belediyesi’nde gerçeklesen devir teslim törenine, Osmangazi Belediye önceki dönem baskanlari Mustafa Dündar ve Hilmi Sensoy, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayisoglu, Hasan Öztürk ve çok sayida parti mensubu katildi.
Osmangazi Belediyesi'nde Örnek Devir Teslim
31 Mart Mahalli Idareler Seçimlerinde Osmangazi Belediye Baskani seçilen Erkan Aydin, 2009 yilindan bu yana görevini sürdüren Mustafa Dündar’dan Osmangazi Belediye Baskanligi görevini teslim aldi. Osmangazi Belediyesi’nin ana hizmet binasinda düzenlenen devir teslim töreninde Baskan Aydin, coskuyla karsilandi. Bursa’da el degistiren belediyeler arasinda ilk kez kaybeden baskan kazanan baskana mührü teslim etmis oldu.



















