Osmangazi Çiçek Açti

Osmangazi Çiçek Açti

Osmangazi Belediyesi, her yil oldugu gibi bu yil da sonbahar ve kis aylarinda sehri daha da güzellestirmek adina ilçenin çesitli noktalarina çiçek ekmeye basladi. Yürütülen çalismalar çerçevesinde 220 bin çiçek toprakla bulusacak.

Osmangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü, havalarin sogumasiyla birlikte kis çiçeklerinin ekimine agirlik verdi. Yürütülen ekim çalismalari kapsaminda 220 bin adet hercaî menekse, lâle sogani, çuha, siklamen, sümbül sogani ve nergis sogani toprakla bulusacak. Sifirin altinda 40 dereceye kadar dayanikliligi olan turuncu, pembe, mor, kirmizi, sari, beyaz ve benzeri çesitli renklerde ekimi yapilan lale soganlari, kis aylarinda kar altinda kaldiktan sonra nisan ve mayis aylarinda çiçek açmaya baslayacak. Sogukta çimlenmesi kolay olan kislik menekseler ise subat ayinda çiçek açacak. Ekilen çiçekler, rengârenk görüntüleri ile Osmangazi’yi cennet bahçesine çevirdi.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, kis aylarinda da Osmangazi’nin görselligini güzellestirmek istediklerini belirterek, “Kis dönemi için ilçemizin çesitli noktalarina 165 bin menekse ve 50 bin lâle soganinin yani sira sümbül, çuha ve siklamen gibi birbirinden güzel çiçekleri toprakla bulusturuyoruz. Bu çiçeklerin açmasiyla birlikte ilkbaharda ilçemiz görsel bir güzellik kazanacak. Osmangazi’nin daha yesil, daha güzel ve daha saglikli olmasi için mevcut yesil alanlarin bakimi ve yeni yesil alanlar olusturmak için çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile