Osmangazi'de Hidirellez Coskusu

Osmangazi'de Hidirellez Coskusu

Türk kültür cografyasinda baharin habercisi olarak kabul edilen Hidirellez, Osmangazi’de coskuyla kutladi. Hidirellez senliginde Osmangazililer gönüllerince eglendi.

Bursalilar Hidirellez coskusunu Osmangazi Belediyesi’nin destegiyle Kamberler Parki’nda düzenlenen senlikte dolu dolu yasadi. Bolluk ve yeni baslangiçlarin simgesi, baharin müjdecisi Hidirellez’i kutlamak için Kamberler Parki’ni dolduran binlerce vatandas, halaylar çekip, oyunlar oynayarak gönüllerince eglendi. Sarkilar söyleyip, dans eden vatandaslar, unutamayacaklari bir gün yasadi. Senlige katilan her yastan vatandas, Hidirellez’i kutlamak ve tuttuklari dileklerin kabul olmasi için senlik alaninda yakilan atesten atladi.

Sehir disindaki programi nedeniyle Hidirellez senligine katilamayan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, senlik alanina görüntülü baglanarak Hidirellez coskusuna uzaktan da olsa eslik etti. Senlik alanina kurulan dev ekrana baglanan Baskan Aydin, binlerce Osmangazili ile birlikte baharin gelisini kutladi. Hidirellez senligine, Osmangazi Belediye Baskan Vekili Recep Çohan, CHP Osmangazi Ilçe Baskani Cengiz Çelikten, siyasi parti temsilcileri ile birlikte Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile