Osmangazi Gençlik'ten Hasan El Benna'yı Anma Ve Anlama Programı

Osmangazi Gençlik'ten Hasan El Benna'yı Anma Ve Anlama Programı

AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları tarafından Ördekli Kültür Merkezi’nde Hasan El Benna’yı anma ve anlama programı düzenlendi.

Ördekli Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği’nin (ORDAF) üyesi Dr. Ahmet Emin Dağ, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Peksert ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Programın açılışında konuşan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, “Sevgili gençler bu memleketin sizlere gerçekten ihtiyaç var. Silkinip kendimize gelmemiz gerekiyor. Bu memleket sizlerden çok şey bekliyor. Bugün şuanda çaba gösterin, çünkü yarın iş yapmaya gücünüz olmayabilir. Bizim işimiz vaktimizden çok. O vakitlerimizin kıymetini şimdiden bilelim ve çaba sarf edelim” dedi.

Gençleri, Hasan El Benna’nın emanetine sahip çıkmaya davet eden Yılmaz, “Hasan El Benna’nın sadece İslam davası için çalıştığını ve bu dava için gayret ettiğini hepimiz biliyoruz. Ben, buradan bütün gençlere sesleniyorum; Hasan El Benna’yı anlata küçük risaleler vardır, onları okuyun. Bizim dönemimizde yasaklı kitaplar arasındaydı. Bu kitapları derinlemesine okuyun ve Hasan El Benna’nın emanetine sahip çıkmak için elinizden geleni yapın” diye konuştu.

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Peksert, “Bu program çok müstesna bir program. Sıkılmadan, sabırla ve sükunet içinde hocamızı dinleyeceğiz. Hocamız, Hasan anlattıklarını iyi anlayalım ve bunları hayatımıza güzel bir şekilde yansıtalım” açıklamasını yaptı.

Hasan El Benna’nın hayatı ve liderliği hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Ahmet Emin Dağ da, “Hasan El Benna gibi 20’nci yüzyılın müstesna bir şahsiyetini anlamak için bu salona gelmiş bulunuyoruz. İnşallah bu salondan onun fikirlerini, mücadelesini daha iyi anlamış ve kavramış olmuş şekilde ayrılmış oluruz. Öncelikle şu sözü söylemek gerekiyor, zihnimizin bir köşesinde durması açısından; büyük liderler kaos zamanlarda genellikle belli olur. Yani sıradan, normal zamanlarda büyük liderlerin belirgin özelliklerinin ortaya çıkması çok zordur. Kaos dönemleri aslında büyük liderleri üretir, günümüzde olduğu gibi. Hasan El Benna da bu açından onu Hasan El Benna yapan asıl karakter özelliklerini, mücadele özelliklerini yaşadığı dönemin aslında kaotik ortamından da beslenmiştir Hasan El Benna’yı yaşadığı dönemde diğer insanlardan öne çıkaran ve lider yapan, o kaos ortamında ortaya koyduğu çözümlerdir” diye konuştu.

Hasan El Benna’nın hayatında 4 önemli gelişme olduğunu kaydeden Dağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önemli gelişmelerin bir tanesi 1916’da yani 10 yaşında iken yaptığı ilk teşkilatlanma. İkincisi ise yine 16 yaşında 1922’de ikinci teşkilatlanmasına gidiyor. Yani kendi çapında, resmi bir statüsü yok. Bu teşkilatla çevresindeki insanlara hak bildiği, doğru bildiklerini anlatıyor. 1928’de ise asıl resmi olarak kurduğu teşkilat, yani Müslüman Kardeşler’i kuruyor. Hasan El Benna’nın lise ve üniversite yılları, İngilizlerin Mısır’daki işgal yıllarına denk geliyor. Hasan El Benna’nın her haftası hatta her günü Mısır’ın bir kentinden ya da okuduğu yerin bir bölgesinde İngilizler aleyhine bir faaliyetle geçiyor. Yani kısacası aktif bir gençlik yaşantısı var. Son dikkat çekmek istediğim tarihi ise şehit edildiği yani 1949 yılıdır. O şehit edildiğinde 43 yaşındaydı. Şimdi Hasan El Benna 43 yıllık hayatına büyük bir mücadele sığdırdı. Hayatı hep mücadele içinde geçti. Hayat şartları ona ne getirdiyse ona adapte olup o şartlara göre yeniden şeklendi."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile