Osmangazi'nin Köylerinde Senlik Dolu Günler Basladi

Osmangazi'nin Köylerinde Senlik Dolu Günler Basladi

Osmangazi Belediyesi’nin kirsal mahallelerde yasayan vatandaslari eglenceli ve egitici etkinliklerle bulusturdugu ‘Köyümüzde Senlik Var’ projesi, Gökçeören Mahallesi’nde gerçeklestirilen cosku dolu program ile basladi. Yüzlerce kisinin katildigi ve birbirinden renkli anlara sahne olan senlikte, aileler ve çocuklar doyasiya eglendi.

Osmangazi Belediyesi’nin yaz boyunca 32 farkli kirsal mahallede gerçeklestirecegi ‘Köyümüzde Senlik Var’ etkinliklerinin ilk adresi Gökçeören Mahallesi oldu. Basta çocuklar olmak üzere Osmangazili yurttaslarin gönüllerince eglendikleri programa ilgi oldukça yogundu. Hem çocuklara hem de yetiskinlere yönelik birbirinden renkli ve eglenceli etkinliklerin yer aldigi program, festival havasinda basladi.

Programa katilan çocuklar, kendileri için özel olarak hazirlanan alanda bir araya gelerek, unutulmaya yüz tutmus sokak oyunlari, sisme oyun parkurlari, zip zip, yüz boyama, bouble sov, palyaço gösterisi gibi aktiviteler ve çesitli ikramlar ile doyasiya eglendi.

Lezzet dolu yarismada kazanan tepsi mantisi oldu

‘Köyümüzde Senlik Var’ projesinin en renkli etkinliklerinden olan yemek yarismasi ise köyde yasayan kadinlar için özel olarak düzenlendi.

Yarismaya katilan kadinlar, yapmis olduklari yöresel yemekler ile mutfaktaki hünerlerini ve el lezzetlerini ortaya koydu. Lezzet dolu bir rekabet yasandigi yarismanin jürisinde, Bursa mutfaginin marka isimlerinden Bülent Baris da (Sef Bülent) yer aldi. Jürinin yaptigi degerlendirme sonucunda mahalle sakinlerinden Nilgün Aksu, yapmis oldugu tepsi mantisi yemegi ile birinci oldu.

Yemek yarismasinin ardindan sahne alan Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müzigi Korusu üyeleri, birbirinden güzel türküleri Gökçeören Mahallesi sakinleri için söyledi.

Korunun söyledigi birbirinden hareketli sarkilara hem oynayarak hem de söyleyerek eslik eden vatandaslar, unutamayacaklari bir gün yasadi. Osmangazi Belediyesi Halk Danslari Toplulugu ekibi de yaptigi gösteri ile coskunun zirve yaptigi programa renk katti.

Birbirinden keyifli anlarinda yasandigi programa katilan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Osmangazi Belediye Baskan Vekili Ahmet Sergen Kelesoglu, Osmangazi Belediye Baskan Yardimcilari Mutlu Esendemir ve Tolga Kornasor, CHP Osmangazi Ilçe Baskani Cengiz Çelikten, Osmangazi Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Baskani Fatih Karayilan ve Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Recep Çohan da bu güzel günde Gökçeören sakinlerini yalniz birakamadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile