Osmaniye Belediyesi Mehter Takimi'ndan Çanakkale Sehitler Abidesi'nde Konser

Osmaniye Belediyesi Mehter Takimi'ndan Çanakkale Sehitler Abidesi'nde Konser

Osmaniye Belediyesi Mehter Takimi, Çanakkale Gelibolu Tarihi Yarimadasi’nda yer alan Sehitler Abidesi’nde Cumhuriyet’in 100. yilina özel konser düzenledi. “Çanakkale Geçilmez” temasiyla verilen konserde tarihi alani ziyarete gelenler coskulu anlar yasadi.

Osmaniye Belediyesi Mehter Takimi, Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’ndaki Sehitler Abidesi’nde Cumhuriyet’in 100. yilina özel “Çanakkale Geçilmez” mottosuyla konser verdi. Konser öncesi sehitligin ziyaret edilmesinin ardindan ‘Sehitler Abidesi’ ve ‘Çanakkale’ yazisi önünde hatira fotografi çekilen Osmaniye Belediyesi Mehter Takimi daha sonra konser için gerekli hazirliklarini tamamladi. Çalinan mars esliginde Sehitlik Abidesi önünden yürümeye baslayan Mehter Takimi ardindan konserin verilecegi alanda yerini aldi.

Çanakkale Sehitleri Aniti’ni ziyaret eden vatandaslarin katilimiyla verilen konserde, Çanakkale Türküsü basta olmak üzere Türkiye’m, Bayrak, Ceddin Deden, Tekbir ve Cenk Marsi, Fetih Marsi ve Abdülhamid Han Marsi gibi eserler seslendirildi. Sehitler Abidesi önünde seslendirilen duygu yüklü eserleri dinleyen vatandaslar bir yandan unutulmaz anlari ölümsüzlestirirken bir yandan da söylenen eserlere eslik ettiler. 40 kisilik dev kadrosuyla yaklasik 45 dakika süren konseri dinleyen vatandaslar coskulu anlar yasadi. Konsere katilim saglayan vatandaslarin Osmaniye Belediyesi Mehter Takiminda yer alan personellerle hatira fotografi çektirmesiyle program sona erdi.

Program sonunda Osmaniye Belediyesi Mehter Takimi Mehter Basi Süleyman Basaran ve ekibi, tüm sehitlerin manevi huzurunda verilen konserde desteklerini esirgemeyen Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi’na tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile