Osmaniye Belediyesi Tiyatro Toplulugu Kurdu

Osmaniye Belediyesi Tiyatro Toplulugu Kurdu

Osmaniye Belediyesi bünyesinde tiyatro toplulugu kuruldu. Belediye, sehirde kültürel canliligi arttirmak ve sosyal gelisimine katki saglamak amaciyla Osmaniye Fikir Sanat Tiyatrosu Kulübü’nü hayata geçirdi.

Ahmet Sekip Ersoy Kültür Merkezinde çalismalara baslayan tiyatro grubu ilk sahneyi kurtulus haftasinda 7 Ocak Destani adli oyunu ile “Bir Ölür Bin Diriliriz” sloganiyla alacaklar.

Öznur Göksen Dinç ve Gül Hayat Demirci’nin kaleme aldigi, Öznur Göksen Dinç’in yönetmeligini yaptigi ‘Bir Ölür Bin Diriliriz’ tiyatro oyunu 18 sahneden olusan 2 perdelik oyun ile tiyatro severler ile bulusacak.

“Sehir tiyatrolari olma yolunda önemli bir adim”

Tiyatro toplulugunun çalismalarina katilan Belediye Baskan Yardimcisi Hacer Burcu Yüceer, “Osmaniyemize kültürel anlamda ve sosyal açidan önemli katkilar saglayacagina inandigimiz tiyatro toplulugunu kurarak hayata geçirdik. Insallah devamini da getirerek kentimize sehir tiyatrolari olma yolunda zemin olusturarak çok önemli bir adim atmis oluruz. Osmaniye Belediyesi olarak özveriyle çalismalarini yürüten tiyatro ekibinin her zaman destekçisi olacagiz. Ilk sahneyi kurtulus haftasi etkinliklerinde alacak. Ekibimiz belirli periyotlarla hazirladiklari çesitli oyunlarla tiyatro severler için sahne almaya devam edecek. Katki ve katilim saglayan herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kütüphane ve edebiyat arastirmalari, tarihi arastirmalar ve yapilan yüz yüze görüsmeler sonucunda kaleme alinan oyun hakkinda bilgi veren Yönetmen Öznur Göksen Dinç ise sunlari kaydetti:

“Çukurova topraklarinda geçen, 1920’li yillarin yoklukla ve çetin geçen savas mücadelelerinin anlatildigi, Fransizlarin düzenli ordularina karsi çetelerin kazmayla kürekle savastigi kadinlarin çocuklarin verdigi destegi ve çektigi çileleri anlatan, Rahime Hatun’u, Saim Bey’i, ve daha nice çete liderlerinin mücadelelerinin ele alindigi bir kurtulus hikayesidir. Tiyatro toplulugumuzu kurarak hayata geçiren Osmaniye Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum. Bizlere sunulan bu imkan gençler için ve sehrimiz adina çok önemli. Tiyatro toplulugumuzun hayata geçmesindeki en önemli isim ve desteklerini esirgemeyen Sayin Belediye Baskanimiz Kadir Kara’ya özellikle tesekkür ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile