Osmaniye'de 2 Bin 186 Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Bahçe ilçesinde, ceviz üretimini geliştirme projesi kapsamında, 44 çiftçiye 2 bin 186 ceviz fidanı dağıtıldı

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, ceviz üretimini geliştirme projesi kapsamında, 44 çiftçiye 2 bin 186 ceviz fidanı dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, kurum bahçesindeki etkinlikte yaptığı açıklamada, fidanların yüzde 50’sinin İl Özel İdaresi tarafından karşılandığı belirtti.

Projeyle bölgede ceviz yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının planlandığını belirten Müftüoğlu, "Dağıtılan ceviz fidanlarıyla 139 dekar ceviz bahçesi kurulması planlanıyor. 2015'de uyguladığımız ceviz, çilek, kiraz, japon eriği ve alıç üretimini geliştirme projelerinin toplam maliyeti 130 bin lira. İlçemizde uygulanan tarımsal projeler arttıkça çiftçilerimizin ekonomik seviyeleri artacak, gelirlerinin artmasıyla daha müreffeh bir hayat yaşayacaklar. 2016 yılında tarım ve hayvancılık projelerini uygulamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Müftüoğlu, ceviz fidanı dikimi ve bakımı konularında çiftçilere bildi verdi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, 2015’de planlanan meyvecilik projelerinin tamamlandığını belirterek, çiftçilere ceviz fidanlarını teslim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile