Osmaniye'de Cadde, Sokak Ve Kapi Numaralandirma Çalismalari Devam Ediyor

Osmaniye'de Cadde, Sokak Ve Kapi Numaralandirma Çalismalari Devam Ediyor

Osmaniye Belediyesi tarafindan adres ve numaralandirma yönetmeligine uygun olarak cadde, sokak ve kapi numaralari degistirme islemlerinin sürdügü bildirildi. Kent genlinde yer alan 38 mahallenin 15’inde mahallede çalismalar tamamlanirken, numarataj birimince diger mahallelerde de cadde, sokak ve kapi numaralandirma çalismalarinin kisa sürede tamamlanmasi hedefleniyor.

Osmaniye Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü’ne bagli Numarataj Birimi, adres ve numaralandirma yönetmeligine uygun olarak 38 mahallede cadde, sokak ve kapi numaralarinin yeniden düzenlenmesi için hummali bir çalisma baslatti. Mahalle sakinlerinin adreslerinden teslim almasi gereken kargo, evrak gibi belgelerin adrese teslim edilememesinden kaynakli sorunlarin ortadan kaldirilmasi amaciyla baslatilan çalismalar Maresal Fevzi Çakmak Mahallesi’nden ayrilan Korkut Ata Mahallesi’nde ekiplerin yogun çalismasiyla devam ediyor. Numarataj birimi tarafindan planli çalisma çerçevesinde önceden belirlenen sokak üzerinde çalismalarini sürdüren ekipler, ilk olarak sokak isim tabelasinin degisikligini yapiyor. Ardindan sistem üzerinde kayitli ikametlerin belirlenmesiyle ekipler tarafindan numara yapistirma islemleri devam ediyor. Kent genelinde bulunan 38 mahallenin 15’inde çalismalar tamamlanirken diger mahallelerde de çalismalarin kisa sürede tamamlanmasi hedeflendi.

Basim islemleri Osmaniye Belediyesince yapiliyor

Numaralandirma islemleri kent genelinde önceden belirlenen planli çalismalar çerçevesinde devam ederken cadde, sokak isimleri ile kapi numaralarinin basim islemleri de Osmaniye Belediyesi tarafindan yapiliyor. Numarataj birimi tarafindan lazerli baski makinesi ile günlük yaklasik olarak 400 cadde, sokak isimleri ile kapi numarasinin baski islemleri kaliteli isçilik ölçüsünde devam ettigi kaydedildi.

Öte yandan Belediye Hizmet Binasi’nda yer alan Numarataj Birimi’nde vatandaslarin talepte bulunduklari islemler kesintiye ugramadan personeller tarafindan çözümü kavusturulurken, Afet ve Acil Durum Il Müdürlügü ve Il Nüfus ve Vatandaslik Müdürlügü ile koordineli olarak depremzedeler için hak sahipligi ve ikametgah çalismalari durmaksizin devam ediyor. Ayrica ulusal adres veri tabaninda kurumlarin adres bilesenlerinde tespit ettikleri hatalari inceleyip giderilmesini saglayan numarataj birimi, kurumlarin ve muhtarlarin talepleri sitikametinde mahalle haritalari ve krokilerin hazirlanmasini sagliyor.

Numaralandirma çalismalarina katilan Maresal Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtari Ahmet Abalak, numaralandirma çalismalariyla yasanan adres sorunlarinin önüne geçilecegini ifade etti.

Abalak, “Numara konusunda bizler sikinti çekiyorduk. Örnek veriyorum, benim ev numaram 20 ama 11 olmus. Postaci 20 numaraya geliyor bulamiyor. Bu da bizim için sorun oluyordu. Tebligatlarin neredeyse yüzde 70’ini postacilar muhtarlara birakip gidiyor. Çünkü numaralar dogru olmadigi için evleri bulamiyorlar. Mahalle sakinleri de rahatlayacak. Önceden kargosu tebligati gibi evraklari eline geçmiyordu. Artik bunun önün de geçmis olacagiz. Dün itibariyle Maresal Fevzi Çakmak Mahallesi’nin tamami bitti, Korkut Ata Mahallesi’ne basladik. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile