Osmaniye'de Deprem Konutlarindan 2 Bin 724'Ü Teslimata Hazirlaniyor

Osmaniye'de Deprem Konutlarindan 2 Bin 724'Ü Teslimata Hazirlaniyor

Osmaniye’de depremzede aileler için yapilan konutlardan 2 bin 724’ünün Temmuz ayinin sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlaniyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerden Osmaniye’de depremin hemen ardindan 6 bin 858 konutun temelleri atilirken, 2 bin 724 konutun Temmuz ayi sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlaniyor. Yapimi tamamlanan Akyar 2. Etap Kalici Deprem Konutlarini ziyaret eden Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, AFAD Il Müdür Vekili Muhammed Mustafa Ardiç’tan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Vatandaslari en kisa sürede konutlarina kavusturmak için var güçleri ile çalistiklarini söyleyen Vali Erdinç Yilmaz, "Su anda Akyar ikinci etaptaki bitmis konutlarimizin bulundugu yerdeyiz. Gerçekten çok güzel olmus. Allah devletimizden razi olsun. Bu konutlarimiz çok modern ve depreme çok dayanikli olarak TOKI tarafindan yapiliyor. Su an vatandaslarimizi yerlestirme süreci devam ediyor. Su ana kadar 2 bin 325 konutun kurasi çekildi. Önümüzdeki süreçte yerlestirmeleri daha da hizli artiracagiz. Az isleri kaldi, onlari tamamlamak için koordinasyon içinde büyük bir gayretle çalisiyoruz. Kiymetli hemserilerimizi en kisa sürede konutlarina kavusturmayi çok arzuluyoruz. Çalismalarimizin sonuna yaklastik. Hemserilerimize hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile