Osmaniye'de Depremler Sonrasinda 6 Bin Abone, 350 Ana Su Borusu Arizasi Giderildi

Osmaniye'de Depremler Sonrasinda 6 Bin Abone, 350 Ana Su Borusu Arizasi Giderildi

Osmaniye Belediyesi Su Ariza Amirligi ekiplerince sürdürülen hummali çalismalar sonrasinda, kent genelinde meydana gelen su arizalari giderilerek, vatandaslarin saglikli suya ulasimlari saglaniyor. 6 Subat’ta yasanan depremler sonrasinda, bugüne kadar ekiplerce 350 ana sebeke su borusu ve 6 bin abone arizasi giderildi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta yasanan yikici depremlerin etkiledigi Osmaniye’de, belediye ekiplerince, yol, temizlik ve kaldirim gibi çalismalarinin yani sira, su arizalarinin da biran önce giderilmesi için yogun bir sekilde çalisma sürdürülüyor. Belediye Su Ariza Amirligi ekipleri, gelen ihbarlar ve sahadan ulastirilan bilgiler çerçevesinde, yasanan su borularindaki arizalara aninda müdahale edilerek kisa sürede giderilmesini sagliyorlar.

Belediye Su Ariza Amirligi Ekipler Sorumlusu Metehan Baskurt, yasanan depremlerden dolayi yikilan binalarda olusan su borularindaki patlaklar ve buna bagli olarak su kesintilerinin yasandigini belirterek, “Vatandaslarimizi magdur etmemek için ekiplerimizle 7/24 sahada çalisma sürdürüyoruz. Bugüne kadar 6 bin abone ve 350 ana su borusu arizasi giderdik. Kentimizde yikim çalismalari devam etmekte, buna bagli olarak su borularinda patlaklar olusmakta. Buna bagli olarak ta su sarfiyatlari ve kesintiler oluyor. Biz, su ariza ekipleri olarak sürekli sahadayiz ve bu arizalari biran önce gidermek için yogun mesai harciyoruz” dedi.

Sahadaki ekiplerin bir yandan su borularindaki arizalari giderirken diger yandan da abone baglantilarini da yaptigini ifade eden Baskurt, “Arizalarin giderilmesinin yani sira konteyner evlere yeni abonelere su baglantilarimizi yapiyoruz. Bölgemizde devam eden agir hasarli binalarin yikimi ve enkaz kaldirma çalismalari sirasinda ana su borularinda arizalarimiz olusmakta ve çalismalarimiz uzun sürebilmekte ve buna bagli su kesintilerimiz meydana gelmektedir. Arkadaslarimiz canla basla çalisip, bir an önce bu arizalari gidererek sularimizi tekrardan vatandaslarimizin kullanimina veriyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile