İl Müdürü Mehmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedbirlerin kış aylarının temiz geçmesi için alındığını söyledi.
Arslan, Osmaniye'nin birinci grup kirli illerden olduğunu belirterek, hava kirliliğinin olumsuz etkilerini önlemek amacıyla çalışma yapıldığını belirtti.
Hava temizliği için herkese önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Arslan, şöyle devam etti:
''Hava kirliliğinin önlenmesi ve hava kalitesinin artmasında herkese görevler düşüyor. Her şeyden önce müdürlüğümüz tarafından verilen Katı Yakıt Satıcısı Kayıt Belgesi olan esnaftan kömür alınmalı. Yakıt olarak lastik, plastik, naylon, çöp, fıstık kabuğu, yanık yağ gibi malzemelerin yakılmamalı. Soba alırken TSE belgesinin olmasına dikkat edilmeli. Yanma verimindeki düşme havadaki kirletici parametrelerin artmasına sebep oluyor. Soba yakarken ilk tutuşturma ateşinin üstten yapılması ve sobaya poşetle kömür atılmaması, Aşırı dereceli nemli kömür ve odun kullanılmaması gerekir.''
Arslan, alınan tedbirlere uymayanların ''Alo 153'' zabıta hattına veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 0328 8261510 nolu telefonuna bildirilmesi gerektiğini belirtti.
Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
Yayıncı: Ali Güreli
Osmaniye'de Hava Kirliliği Tedbirleri
Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, hava kirliliğinin önlenmesi için tedbir aldı.