Osmaniye'de Huzurevi Yasli Bakim Ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Temeli Atildi

Osmaniye'de Huzurevi Yasli Bakim Ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Temeli Atildi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapimi planlanan, Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temel atma töreni gerçeklesti.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan yapilacak olan Kadirli Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi; 32 bin 153 metrekare alan üzerine insa edilecek. Yapimi planlanan huzurevi; 96 kisilik kapasitesiyle tek ve çift kisilik odalari, bocce alani, süs havuzu, oturma alanlari, kamelyalar ve hayvan barinaklari gibi sosyal alanlarla modern bir sekilde ihtiyaçlara cevap verecek. Temel atma törenine Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yilmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakani ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanik, Kadirli Kaymakami Yakup Güney, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Törende konusan Vali Dr. Erdinç Yilmaz, “Bu Huzurevinin yapilmasini saglayan o dönemin Bakani olan hemserimiz Sayin Derya Yanik Hanimefendi de bugün aramizda. Kendisine, kazandirdigi bu önemli yatirimdan dolayi bütün hemserilerim adina sükranlarimi sunuyorum. Osmaniye Özden Huzurevi Türkiye’nin en huzurlu, büyüklerimizin en mutlu oldugu huzurevlerinden birisi. Allah’in izniyle bu huzurevimizi de sosyal donatilariyla ihtiyaçlara cevap verecek, Türkiye’nin en güzel Huzurevine kavusacagimiza inaniyorum. 96 büyügümüz burada kalabilecek, huzur içinde yasayabilecek. Büyüklerimizin huzur bulacagi bu yuvanin yapilmasini saglayan Sayin Bakanimiza tesekkür ediyorum. Hayirli ugurlu olsun insallah” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakani ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanik yaptigi konusmada, “Artan nüfus, egitim, is vesaire gibi çesitli sebeplerle, çekirdek ailenin dagilmasi sebebiyle bakim merkezlerine giderek ihtiyaç daha artmaya basladi.

Eskiden çolugu çocugu olmayan yahut bakmayan, çesitli sebeplerle huzurevi ihtiyaci olurken bugün artik sosyal bir ihtiyaç olarak huzurevine ihtiyacimiz var. Dolayisiyla artik bakimla, bakim merkezleriyle alakali hem yaklasim hem ihtiyaç biçimi de degismeye basladi.

Bölgesel hizmet verecek olmasi bakimindan burada çok önemli bir merkezin temelini atmis olacagiz. Huzurevimiz 96 büyügümüze hizmet verecek. Odalarin 48’i tek kisilik 24’ü çift kisilik. Çift kisilikler daha çok aileler için. Huzurevinin üzerine kuruldugu alanin genisligi 32 dönüm. Toplamda yaklasik 9 bin 700 yani 10 Bin metrekare kapali alan. Gayet büyük, güzel ve bütün hizmet amaçlarini karsilayacak bir alan kurmus olacagiz. Sosyal ve sportif alanlar özellikle çok ragbet gören bocce alanlari, diger spor alanlari, büyüklerimizin oturup bir arada sohbet edebilecegi sosyal alanlarla beraber insallah çok güzel, çok amaca hizmet eden bir merkezi sadece Kadirli’mize degil bölgemize kazandirmis olacagiz"dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan dua okundu ve Kadirli Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli protokol mensuplari tarafindan atildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile