Osmaniye'de İhale İptali Tartışmaları

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, belediyeyle ait bir taşınmazın ihalesinin iptalinin belediye meclisinde alınan karar sonucu uygulamaya konulduğunu bildirdi.

  Kara , yaptığı açıklamada , bazı basın yayın organlarında yer alan , iptal edilen bir ihale ile ilgili olarak , " Belediye İhalelerinde Yolsuzluk mu Yapılıyor " , " Osmaniye Belediyesi ' nde Bir Garip İhale İptali " başlıklı haber ve yorumlar yapılması üzerine açıklama yapma zarureti doğduğunu ifade etti .
Kadir Kara açıklamasında şunları kaydetti :
" Tapu Sicil Müdürlüğü kayıtlarında Karaboyunlu Mahallesi 1746 Ada , 1 nolu parselde belediye uhdesindeki taşınmazın kiraya verilmesi konusundaki ihale , 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu 45/A Maddesi ' nce açık teklif usulü ile yapılmıştır . İhale ilanı 2886 Sayılı Kanunu ' nun 17 . Maddesi ve 195 Sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun Maddeleri gereğince 10 . 05 . 2010 ve 14 . 05 . 2010 tarihli olmak üzere 2 ( iki ) defa yerel basında yayınlanmış olup aynı tarihlerde belediye ilan panosuna asılarak ve ses yayın cihazıyla anons edilerek kamuoyuna duyurulmuş , ihale 20 . 05 . 2010 tarihinde gerçekleştirilmiştir . Bu arada Haziran ayı Belediye Meclisi ' nde üyelerimizin tamamının uygun görüşleri doğrultusunda Belediye taşınmazlarının hiçbir şekilde kiraya verilmemesi konusunda ilke kararı alınmıştır . Bu karar üzerine İhale , 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ' nun 31 . Maddesi ' ne göre iptal edilerek hükümsüz sayılmıştır . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile