Şahin, yaptığı açıklamada, istihdamın ve eğitimli işgücü talebine duyarlılığının artırılmasına, işgücü arz ve talebinin doğru tespiti ve işsizliğin azaltılmasının uygun politika geliştirilmesine bağlı olduğunu belirtti.
İl genelinde işgücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile "İşgücü Piyasası Talep Araştırması" yapıldığını ifade eden Şahin, araştırma sonuçlarına göre Osmaniye'de her 100 işyerinden 21'inde açık iş olduğunu ve 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 41'inde eleman temininde güçlük çekildiğinin tespit edildiğini bildirdi.
Sektörlere göre en yüksek açık iş oranı yüzde 11 ile finans ve sigorta sektöründe tespit edildiğini belirten Şahin, bunu yüzde 8,3 ile diğer hizmet faaliyetleri, yüzde 4,5 ile konaklama ve yiyecek hizmet sektörü izlediğini kaydetti.
Araştırma kapsamında işyeri ziyaretleri sırasında işverenlere, "Hangi mesleklerde ve hangi nedenlerden dolayı eleman temininde güçlük çektikleri" sorulduğunu vurgulayan Şahin, şu bilgileri verdi:
"Eleman temininde en fazla güçlük çekilen meslekler, makine bakımcı, elektrikçi, laborant, pazarlamacı, hemşire, garson, iplik eğirme operatörü, aşçı, beton ve betonarme kalıpçısı, çelik konstrüksiyon işçisi oldu. İşverenlerin yüzde 71'i eleman temininde güçlük çekilme nedeni olarak, yeterli beceri ve niteliğe sahip olmamasını, yüzde 69,6'sı tecrübesizliği, yüzde 50,5'i meslekte eleman bulunamamasını, yüzde 8'i çalışma ortamının beğenilmemesini, yüzde 8'i önerilen ücretin az bulunmasını gerekçe gösterdi."
Osmaniye'de İşgücü Piyasası Talep Araştırması Tamamlandı
Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Şahin, işgücü piyasası talep araştırmasının tamamlandığını bildirdi.