Osmaniye'de Müzik Yayinina 'Omicron' Kisitlamasi

Korona virüs salgini tedbirleri kapsaminda Covid-19’un yeni varyanti olan Omicron’un yayilmasini önlemek amaciyla nikah ve dügün merasimlerine gece yarisindan sonra müzik yasagi getirildi.

Osmaniye Vali Yardimcisi Adem Yilmaz baskanliginda gerçeklestirilen Il Umumi Hifzissihha Kurulu toplantisinda korona virüs salginin önlenmesi amaciyla yeni tedbirler alindi. Bu kapsamda Covid-19’un yeni varyanti olan Omicron’un yayilmasinin önlenmesi için konaklama tesisleri, yeme-içme yerleri ile nikah ve dügün merasimlerinde icra edilen müzik yayinina saat 24.00 kisitlamasi getirildi.

Osmaniye Valiligi’nden yapilan yazili açiklamada “Korona virüs salgininin yeni varyantinin ülkemize etkisinin en aza indirilmesi, salgininin toplum sagligi ve kamu düzeni açisindan olusturdugu riskin yönetilmesi ve hastaligin yayilima hizinin kontrol altinda tutulmasi için salginla mücadele amaciyla alinan tedbirlerin uygulanmasi büyük önem tasimaktadir. Bu kapsamda yeni bir karar alinincaya kadar konaklama tesisleri, yeme-içme yerleri gibi yerlerde canli icra edilenler de dahil olmak üzere nikah ve dügün merasimlerinde canli müzik icrasi da dahil olmak üzere müzik yayininin saat 24.00’e kadar yapilabilecek. Belirtilen tedbirlerin uygulanmasinda herhangi bir aksakliga meydan verilmemesi ve magduriyetlere neden olunmamasi için alinan kararlara uymayan vatandaslara Kabahatler Kanunu ve Umumi Hifzissihha Kanununun 282’nci maddesi geregince idari para cezasi verilmesi basta olmak üzere aykiriligin durumuna göre kanunun ilgili maddeleri geregince islem yapilacak. Konusu suç teskil eden davranislara iliskin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsaminda gerekli adli islemlerin baslatilmasina karar verilmistir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile