Osmaniye'de Ögrenciler En Iyi 'Çevre Dostu Yük Gemisi' Tasarlamak Için Ter Döktü

Osmaniye'de Ögrenciler En Iyi 'Çevre Dostu Yük Gemisi' Tasarlamak Için Ter Döktü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan video konferansla açilisi yapilan Deneyap Atölyesi’nde 3 yil boyunca teknoloji konularinda egitim almak isteyen lise ve ortaokul kategorisinden 426 ögrenci Deneyap Uygulama Sinavi’nda en iyi “Çevre Dostu Yük Gemisi” tasarlamak için kiyasiya yaristi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, TÜBITAK ve T3 Vakfi isbirliginde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan video konferansla açilisi yapilan Deneyap Atölyesi’nde egitim almak isteyen 2 bin 200 ögrenci basvuru yapti. Basvurularin ardindan sinava katilan bin 780 ögrenciden lise ve ortaokul kategorisinde basarili olan 426 ögrenci Deneyap Uygulama Sinavi’na girmeye hak kazandi. Bugün Tosyali Spor Salonu’nda gerçeklesen Deneyap Uygulama Sinavi’nda ögrenciler en iyi “Çevre Dostu Yük Gemisi” tasarlamak için kiyasiya yaristi. Uygulama sinavinda basarili olan 160 ögrenci Deneyap Atölyesi’nde elektronik programlama ve nesnelerin interneti, yazilim teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacilik ve uzay teknolojileri konularinda 3 yil boyunca egitim alacak.

Sinavla ilgili bilgiler veren Gençlik Merkezi Müdürü Kadir Dündar, “Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, TÜBITAK ve T3 Vakfi isbirliginde 4. fazda Osmaniye Gençlik Merkezi’nde Deneyap Türkiye hayata geçirildi. Haziran ayinda ilimizde 2 bin 200 basvurudan bin 780 kisi sinava girdi. Sinavda basarili olan lise grubundan 163 ortaokuldan da 263 kisi uygulama sinavinda ’Çevre Dostu Yük Gemisi’ projesiyle sinava alindi. Burada basarili olan ögrencilerimizle Osmaniye’de kurulan Deneyap Türkiye Atölyesi’nde 3 yil boyunca egitim görecekler. 3 yil egitimin sonunda basarili olan ögrencilerimize sertifika verilecektir. Burada ki asil amaç gelisen dünya teknolojisine ögrencilerimizi hazirlamak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile