Osmaniye'de Pencereden Düserek Ölen Kadinin Esine Agirlastirilmis Müebbet Cezasi Verildi

Mahkeme heyeti, sanigin olay sonrasi davranislari ve pismanlik göstermemesi nedeniyle cezada indirim yapmadi.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 7. kattaki evinin penceresinden düserek yasamini yitiren Naime Özbulat Tas'in kocasi Askin Tas, "kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi, mahkeme sanigin olay sonrasi davranislari ile pismanlik göstermemesini dikkate alarak cezada takdiri indirime gerek olmadigina hükmetti.

Osmaniye 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin karar durusmasinda sanik Askin Tas hazir bulundu.

Cumhuriyet Savcisi, esas hakkindaki mütalaasini tekrarlayarak, olay günü Naime Özbulat Tas'in evlerinin yatak odasi penceresinden düsmesinin ardindan pencerenin kapatilarak perdenin çekilmesi, cam üzerinde sanik Askin Tas'in parmak izinin bulunmasi, maktulün tirnak aralarinda sanigin kan örnegi ve DNA'sina rastlanmasi ve olay günü komsularin evde yasanan tartismaya sahitlik etmelerini göz önüne alinarak sanigin "kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasini talep etti.

Mütalaanin ardindan söz verilen sanik Askin Tas, "Pencerenin ve perdenin nasil kapandigini bilmiyorum. Pencerede parmak izimin bulunmasi ile ilgili olay tarihinden önce pencereyi açip kapatirken kalmis olabilir. Olay günü yatakta kan izime rastlanmasini bilmiyorum, o gün herhangi bir yerim kanamadi. Maktulün tirnak aralarinda kan örnegime rastlanmasi olayi ise maktulü mutfak balkonundan içeri çekmek isterken olmus olabilir. Maktul ile evin mutfaginda bir kavgamiz oldu ancak olay zamani ne ikimiz ne de ben tek basima yatak odasina gitmedim. Ben esimi seviyordum, kendisini daha önce balkondan içeri çektim. Benim bir suçum yoktur. Kulaklarim duymuyor, konusamiyorum. Psikolojim bozuluyor, bu nedenle tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanik Askin Tas'in "kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmasina, eylemin niteligi, fiilin islenis biçimi, sanigin fiilden sonraki davranislari ve pismanlik göstermemesi nedeniyle cezasindan takdiri indirim yapilmasina yer olmadigina hükmetti.

- Olay

27 Nisan 2020'de Düziçi ilçesi Bogaziçi Mahallesi'nde 7. kattaki evinden düsen Naime Özbulat Tas agir yaralanmis, kaldirildigi Düziçi Devlet Hastanesinde hayatini kaybetmisti. Ilk etapta evlerinin mutfak balkonundan düstügü tahmin edilen Naime Özbulat Tas'in daha sonra yatak odasinin penceresinden düstügü tespit edilmisti. Olay günü komsularin Naime Özbulat Tas ile kocasi Askin Tas'in kavga ettiklerini bildirmesi üzerine Askin Tas gözaltina alinmis, çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile