Osmaniye'de Tablet Bilgisayar Dağıtımına Başlandı

Osmaniye'de Tablet Bilgisayar Dağıtımına Başlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi kapsamında Osmaniye'de pilot okul olarak seçilen Hasan Aybaba Anadolu Öğretmen Lisesinde ki 9'uncu sınıf öğrencilerine ve öğretmenlerine tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.


Devletin geliştirdiği projelerden bir tanesi olan Fatih Projesi ile eğitimde başarının yükseleceğini söyleyen Vali Mehmet Oduncu, "Bu proje ile öncellikli olarak lise 1'de okuyan öğrencilerimize tablet bilgisayarlar ve genel tabiri ile akıllı tahtalar dağıtılıyor. Öğrencilerimiz evden kitap getirip götürme zahmetine artık daha fazla katlanmayacaklar. Amaç kitap yükünü hafifletmek, kaldırmak. İkinci amaç, sizin teknoloji ile tanışmanızı sağlamak. Günümüzün gençleri teknoloji ile küçük yaşta tanışıyor ama herkes bu imkana sahip değil. Şuan evinde kendisinin tableti olmayan muhakkak vardır. Üçüncü amaç ise ders esnasında tamamıyla dikkatinizi öğretmeninizde olacak, onun tahtaya yazdığı yazıları aynı zamanda önünüzdeki tabletlerde takip edebileceksiniz. Bu size getirilen büyük bir kolaylık. Bizim zamanımızda böyle bir imkan yoktu, böyle bir teknolojide yoktu" dedi.

10'UNCU VE 11'İNCİ SINIFLARA DA DAĞITILACAK
Öğretmen ve öğrencilere 832 tablet bilgisayar dağıtılacağını belirten Vali oduncu, "Diğer taraftan daha önceki dağıtımda 328 bilgisayar ilimizde dağıtılmıştı. Bu hafta yenileriyle birlikte bu sayı bin yüz altmış tablet bilgisayar dağıtımı tamamlanmış olacak. Daha sonra ise 10'uncu ve 11'inci sınıf öğrencilerimize de tablet bilgisayarların dağıtımı akıllı tahtalarla birlikte yapılacak. Bu proje daha önce başlatılmış fakat biraz gecikme oldu. Öğrencilerimize dağıtılacak tablet bilgisayar sayısı çok fazla olunca hükümetimiz bana göre çok yerinde bir kararla dedi ki, bunu yerli sanayicilerimiz üretsin ve onlardan biz alalım. Yani ülkenin parasını döviz olarak dışarıya taşımayalım denildi. Çünkü ciddi meblağ tutuyor. Bunun için yerli firmalardan tablet bilgisayarları almak için ihale açıldı. Fakat şuanda bizim yerli sanayimiz bu kadar gelişmediği için bunu sanayisini kurma üretimi gerçekleştirme ve dağıtımını sağlama noktasında bir zamana ihtiyaç vardı. Onun için taksit taksit bu şekilde tablet bilgisayarlarınız dağıtılıyor" diye konuştu.

“DERSLERİNİZE ÇOK DEĞİL, KALİTELİ ÇALIŞIN”
Öğrencilere derslerine çok çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Vali Oduncu, "Kendi çocuklarıma da söylediğim bir şeyi sizlerle de paylaşmak istiyorum. Onlara söylediğim şudur; Çok ders çalışmayacaksınız fakat çalıştığınız zaman kaliteli çalışacaksınız. Çalışma azminizin artmasını ve liseyi bitirdiğinizde gönlünüzdeki yerlere, üniversiteleri kazanmanızı temenni ediyorum" dedi.

“GELECEĞİN FATİHLERİ OLACAKSINIZ”
Programa katılan Osmaniye Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Suat Önal ise öğrencilerin ülkemizin geleceğinin teminatı olduğunu ifade ederek, “Öğrencilerimizin iyi yetişmiş olması ülkemizin geleceği açısından önem arz etmektedir. Bizler de öğrencilerimizi hem sağlıklı hem de iyi donanımlı yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Fatih Projesi çok anlamlı bir proje. Çünkü teknoloji ile sizleri birebir buluşturuyor. Hepinizin bildiği gibi Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul’u fetheden, bir devri kapatıp bir devri açan, bilgi ve donanımıyla çok iyi yetişmiş bir padişahtı. Projenin Fatih Projesi ismini alması bu anlamda çok önemli. İnşallah siz öğrencilerimiz de geleceğin Fatihleri olacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tablet bilgisayarlar öğrencilere dağıtıldı.

Programa ayrıca Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile