Osmaniye'de Toz Tasinimi Etkili Oluyor

Osmaniye'de Toz Tasinimi Etkili Oluyor

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nce uyarida bulunulan Osmaniye’de toz tasinimi etkili oluyor. Kent merkezi ve Amanos Daglari’nin belirli noktalari toz bulutlarina teslim olurken, toz bulutlarinin yarin kenti terk etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün Misir ve Suriye üzerinden gelecek olan toz tasinimlarina karsi uyarilarda bulundugu kentler arasinda yer alan Osmaniye’de toz tasinimi etkili oluyor. Kent genelinde toz tasinimlari etkili olurken, özellikle kent merkezinin daglara yakin bölgeleri ile Amanos Daglari’nin yüksek kesimlerinde toz bulutu yogun bir sekilde gözlendi. Toz bulutunun yarin kenti terk etmesi beklenirken, olusabilecek olumsuzluklara karsi vatandaslar uyarildi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nden yapilan uyarida, “Misir ve Suriye kaynakli toz tasiniminin Dogu Akdeniz’in dogusunda (Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Kahramanmaras) ve Güneydogu Anadolu’da orta kuvvette yer yer kuvvetli olacagi tahmin ediliyor. Toz tasinimi hadisesinin Dogu Akdeniz’de Sali sabah saatlerinde, etkisini kaybetmesi bekleniyor. Görüs mesafesinde azalma, hava kalitesinde düsme, çamur seklinde yagis ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile