Osmaniye'de Yikici Depremin Izleri Siliniyor

Osmaniye'de Yikici Depremin Izleri Siliniyor

Kahramanmaras merkezli depremlerin 13. gününde Osmaniye’de enkaz temizleme ve vatandaslarin güvenli bölgelere yerlesim çalismalari sürüyor. Havadan görüntülenen Osmaniye’de enkazlar is makinalari ile kaldirilirken depremin izleri havadan görüntülendi.

Osmaniye’de ilçeler ile birlikte 339 binanin yikildigi 991 kisinin hayatini kaybettigi depremde, 2 bin 606 kisi yarali olarak kurtuldu. Osmaniye Valiligi, Osmaniye Belediyesi ve çevre illerden destege gelen yerel yönetimler, AFAD, Kizilay, Devlet Su Isleri Müdürlügü ekipleri basta olmak üzere ilde yasanan yikici depremin izleri hizla silinirken, yaralar sariliyor. Esenevler, Rahime Hatun, Rizaiye, Yildirim Beyazit ve Adnan Menderes mahallelerinde büyük hasara ve yikimlara neden olan depremin ardindan birçok bölgede enkazlar kaldirilirken agir hasarli 332 binada yikim çalismalari sürüyor.

Rizaiye Mahallesinde oturan ve evi hasar gören Ibrahim Deger yasananlara çok üzüldügünü söyledi.



Büyük bir afet atlattiklarini, dimdik durarak bu sürecin hep birlikte atlatilacagini ifade eden Osman Ilengiz de “Kendi yaptigim binada hasar olmadi. Burada ülke olarak büyük bir afet yasadik. Benim çocuklugumda burasi köy gibiydi simdi sehir oldu. Büyük bir afet atlattik. Çok sükür yasiyoruz bir daha hiç kimse böyle bir afet yasamasin. Millet olarak dimdik duracagiz, sükredecegiz” dedi.

Osmaniye’de esnaf ve vatandaslar yaralari sararak depremin izlerini silmeye çalisirken, bazi vatandaslarin parklarda namaz kildigi görüldü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile