Osmaniye'nin Yöresel Lezzetlerinin Ankara'daki Tanitiminda 80 Bin Paket Yer Fistigi Dagitilacak

Osmaniye'nin Yöresel Lezzetlerinin Ankara'daki Tanitiminda 80 Bin Paket Yer Fistigi Dagitilacak

Osmaniye’nin yöresel lezzetleri 19-22 Eylül tarihleri arasinda Ankara’da tanitilacak. Tanitimda 80 bin paket Osmaniye’nin tescilli ürünü olan yer fistigi dagitilacak.



Osmaniye’yi Tanitma Dernegi tarafindan 19-22 Eylül tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkez’inde Osmaniye Tanitim günleri düzenlenecek. Etkinlikte Osmaniye’nin yöresel lezzetleri; Zorkun Tava, Kadirli sucugu, etli kömbe, kisir, fistikli kebap, Osmaniye simidi ve Kadirli turpu vatandaslarin begenisine sunulacak. Ayrica Kizilay meydaninda 80 bin paket Osmaniye’nin tescilli ürünü olan yer fistigi dagitilacak.

Etkinlik boyunca yalnizca yöresel ürünler degil, ayni zamanda çesitli aktivitelerinde yer alacagini söyleyen Osmaniye’yi Tanitma Dernegi Baskani Bahri Çolpan, " Osmaniye’nin meshur yöresel ürünleri, Ankaralilarin begenisine sunacagiz. Etkinlik alaninda Osmaniye fistigi ve Osmaniye bayram kömbesi ikramlari gün boyunca devam edecek. Ayrica düzenleyecegimiz yarismalarda vatandaslara hediyelerimiz olacak. Etli kömbeyi en hizli yeme yarismasi düzenleyecegiz ve birinci olan yarismaciya yarim altin hediye edecegiz. Osmaniye’nin yerel sanatçilari ve asiklarinin sahne alacagi "Osmaniye Geceleri" ile katilimcilara unutulmaz anlar yasatmayi hedefliyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile