Osmaniye TEM Şube Müdürü Tüylü: Bayramda sokaklar barut değil gül koksun

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Bayram Kadir Tüylü, Kurban Bayramı'nda silah sıkılmaması konusunda uyarılarda bulunar

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Bayram Kadir Tüylü, Kurban Bayramı'nda silah sıkılmaması konusunda uyarılarda bulunarak "Sokaklar barut değil gül koksun." dedi.

TEM Şube Müdürlüğü'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Tüylü bayramda silah sıkılmaması konusunda vatandaşların duyarlı davranmasını istedi. Tüylü şunları söyledi: "Kurban Bayramı'nda silah sıkılmaması için önlemlerimiz daha da artacaktır. Belediyemiz ile görüşerek sokaklarda gül suyu sıkılmasını isteyeceğiz. Ayrıca bayram namazı sonrasında halkımıza 'silah sıkmayın, gül atın' sloganıyla vatandaşlarımıza çiçek dağıtmayı düşünüyoruz. Sokaklar barut değil gül koksun, üzücü olaylar yaşanmasın."

Osmaniye'de bayramlarda düğünlerde, özel günlerde silah atma geleneğini ortadan kaldırabilmek için çalışma yürüttüklerini ifade eden Tüylü "Bunun önüne geçebilmek için sivil toplum örgütleri ile çalışmalarımız olacak. Yerel idarede sivil toplum her zaman vardır. Şehrin akil adamları onlardır ve onların bu olaya daha çok sahiplenmesi lazım. Asker, polis, yargı, mülki idare bir sorun çözme noktasında elinin ucuyla tutuyorsa sivil toplum örgütleri canı gönülden tutması lazım. Neden, bu ülkede oluşacak barış huzur ortamının en büyük nemasını sivil toplum yiyecektir. Çünkü onların çocukları torunları burada hayatlarını idame edeceklerdir. Bu silah atma olayını kaldırabilir miyiz düşüncesi ile basın kuruluşlarıyla bir araya gelmeyi planladık." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile