Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD) ve Türk İş Birliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ile ortaklaşa yürüttüğü sağlık taraması projesini gerçekleştirmek üzere Afrika''nın en fakir ve sağlık sorunlarının had safhada olduğu ülkesi Malawi''ye gidecek gönüllüler dernek binasında bir toplantı düzenledi.
Ekip adına konuşma yapan Dr. Oğuz Kaan Kuru, sağlık taramasının yapılacağı Malawi''ye 900 kilo civarında ilaç ve tıbbi malzemeyi gönderdiklerini kaydetti. Malawi''nin dünyanın en fakir on ülkesinden biri olduğunu hatırlatan Kuru, "Bu ülkede 90 bin kişiye bir doktor, 200 bin kişiye de bir cerrah düşmektedir. 18 milyon nüfuslu Malawi''de 900 bin AİDS hastası bulunmaktadır. Çocuk ölümlerinin çok yüksek olduğu ülkede ortalama ömür 44 yıldır. Bu denli büyük sağlık problemlerinin yaşandığı bir ülkede sağlık taraması yapmak bizim insani bir sorumluluğumuzdur. OSAD olarak bu ülkeye gidecek ve oradaki masum halka dil, din, ırk, renk farkı gözetmeksizin şefkat elimizi uzatacağız." dedi.
Altı aylık bir çalışma sonucunda fedakâr doktor ve sağlık personelin gayretleri ile projelerini son aşamasına geldiklerini aktaran Kuru, "Sağlık taramasının yapılacağı Malawi Cumhuriyeti''nde faaliyet gösteren yerel ortağımız Türk müteşebbislerin kurduğu ve Malawili çocuklara ücretsiz hizmet sunan ve eğitim kurumlarıyla faaliyet gösteren Bedir Education Medical Trust''la birlikte sağlık yardımı gerçekleştirilecektir. Yaklaşık 250 cerrahi müdahale ve 4 bin insana sağlık yardımı sunulması hedeflenmektedir." diye konuştu.
Sağlık taramasına toplam 15 doktor hemşire ve sağlık personelinin katılacağını belirten OSAD Başkanı Mehmet Gül, "İnsanlığın ortak problemi olan açlık, sefalet ve sağlık sorunlarının had safhada olduğu Afrika ülkesi Malawi''ye ''Bir insanı yaşatmanın, insanlığı yaşatmak'' olduğu düşüncesiyle gitmekteyiz. OSAD olarak bu ülkeye giderek masum halka şefkat elimizi uzatacağız." ifadelerini kullandı.